boudoir

Boudoir fotózás

(nem csak nőknek!)

Mi is az a boudoir? A szó francia eredetű, melynek jelentése kis női öltözőszoba. Az 1700-as évek társadalmában a középosztálynak ez egy gardrobe-ot, míg felsőbb körökben egy egész hálószobát jelentett. Ez utóbbi esetben a ház asszonya pihenni vonult vissza ide. Ez az a helyiség, ahol a hölgyek öltözködtek, szépítkeztek, ahol lenge öltözetben fogadhatták azokat a látogatóikat, akikkel közelebbi kapcsolatban álltak, elsősorban olyan hölgyekkel, akikkel titkaikat megosztották.

A boudoir szó hallatán parfüm illatot érzek az orromban. A szó összekapcsolódik a női szépséggel, ápoltsággal, a nő titokzatosságával, bájával, a csábítással, kacérsággal.
Az ilyen fotók elkészítésének célja lehet egy gyönyörű ajándék kedvesednek vagy fiatalságod és szépséged megörökítése, vagy egyszerűen “csak úgy”, mert szeretsz a kamerák előtt pózolni, vagy mert új kihívást tűztél ki magad elé. Esetleg szerelmedet keresed. 🙂

Férfiakról készült fotósorozat is lehet ízléses, lehet kedves ajándék, vagy hosszú időre szóló emlék. Várom azon férfiak jelentkezését is, akik szeretnének magukról igazán igényes, kreatív fotókat, mellyel meglephetik kedvesüket, feleségüket, vagy épp párt keresnek maguknak.

Hogyan készülj egy ilyen fotózásra? 
Ha gátlásosabb vagy mindenképpen javaslom, hogy személyesen találkozz velem a fotózás előtt.  Fontos, hogy megismerhessem a személyiséged, hogy a fotókon ne egy számodra idegen NŐ-t láss viszont, hanem saját magadat.

Mivel készülj egy ilyen fotózásra? Elsősorban szép fehérneműkkel, sejtelmes, nőies ruhadarabokkal, cipővel, bizsukkal, kiegészítőkkel. Ha párkapcsolatban élsz, hozd el kedvesed egy kedvenc ruhadarabját, vagy egy olyan tárgyat ami összekapcsol benneteket.

Hol zajlik a boudoir fotózás? A fotózás helyszíne lehet az otthonod (barátod, barátnőd, ismerősöd otthona), lehet egy gyönyörű belsővel kialakított hotelszoba, vagy stúdió. Mindhárom megoldásnak meg van a maga előnye és hátránya.
Az otthonod kialakítása erősen befolyásolja, hogy a boudoir fotók elkészítésére alkalmas-e. A hotelszobában történő fotózás plusz költségekkel jár (de erre kitaláltam egy frappáns megoldást :-). Az otthonodban kevésbé leszel feszélyezett, több kelléket, több helyiséget tudunk használni, ezáltal változatosabb portfóliót tudunk készíteni.

Az elkészült fotókból ún. Fine art album tervezését és kivitelezését is vállalom, ami garantáltan örök emlék marad Rólad. (a részletekért kattints ide!).

Lepd meg kedvesedet vagy magadat egy boudour fotózással! 

“Kedves Mona!

Megnéztem a képeket, nagyon sok olyan találtam közöttük, ami tetszik, ami én vagyok.

Érdekes saját magamat így viszontlátni a fotókon. Sok nőhöz hasonlóan én sem tartom magam szépnek, viszont ezeken a fotókon egy kedves arcú nő mosolyog rám vissza. Köszönöm szépen Neked, hogy sikerült ezt kihoznod belőlem. Biztos vagyok benne, hogy a páromnak is nagy örömet fognak okozni.

Nagyon örülök neki, hogy Téged választottalak, nem bántam meg egy pillanatig sem!

Puszi, B”

Egy kis történelem, a boudoir eredete: azok a műalkotások, melyek a női testet lenge öltözetben, vagy ruha nélkül ábrázolták, sok-sok évszázadon keresztül jellemzően vallási vagy történelmi támákkal voltak kapcsolatosak, egészen a 18. századig, mely időszakban Franciaországban, XIV. Lajos udvarában élt Antoine Watteau. Festményein a vidámság, boldogság, felszabadultság, szórakozás a fő téma, nincs cselekmény. Watteau megváltoztatta a festészetet, melynek következtében a rokokó mesterei számára a mitológiai témája sok esetben csak ürügy volt a szép női akt megfestésére.

A komoly témájú történelmi és vallási festményeket felváltották a könnyed, a magánéletet bemutató festmények. A boudoir jeles képviselője Fracois Boucher volt, Mme Pompadour kedveltje, aki témáit szintén csak ürügyként használta, hogy finoman erotikus képeit megfesthesse. Bár az erotica, a testiség évezredek óta foglalkoztatta az embereket, ám sokáig az intim magánélet felfedése, másokkal történő megosztása tabu volt és erkölcstelenségnek számított. Ha a XX. és XXI. századot nézzük… azt hiszem különösen ecsetelni nem kell, mennyire szabad világban élünk.

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT!

Szívesen leszek partnered érzéki, kifinomult stílusú boudoir fotók elkészítésében. Számíthatsz a diszkréciómra minden tekintetben.  Tiszteletben tartom a személyiségi jogaidat és minden kérésed.
Kérj ajánlatot!

Pin It on Pinterest