family

Gyermek- és családfotózás

Avagy a Mosolygyár

Imádom a gyermekeket. Büszke vagyok arra, hogy nagyon hamar megtalálom velük a közös nyelvet, hamar barátságot tudok velük kötni. Ez egy adottság ? A kisgyermekek a legérzékenyebb lelkületű élőlények, az ő antennáik hamar jeleznek az őszinte közeledésre.

Kisgyermekek fotózásánál a leghangulatosabb képek akkor születhetnek, ha nem feszélyezzük őket, nem erőltetjük rájuk a különféle beállításokat, pózokat. Egy kisgyermek igazi énjét akkor lehet visszaadni a fotókon, ha hagyjuk őket kibontakozni, ha egy kicsit rosszalkodhatnak, csintalankodhatnak, ha a fotózás során engedékenyebbek vagytok velük. Emlékezz vissza a saját gyermekkorodra! ?

Hogyan készülj a fotózásra?
Döntsd el, hogy milyen jellegű fotókat szeretnél róla! Kreatív fotókat, vagy inkább riportfotókat (más szóval életképeket, elkapott pillanatokat). Ennek megfelelően kell kiválasztani fotózáshoz a helyszínt is, de mindenképpen olyan környezetre gondolj, ahol gyermeked hamar fel tud oldódni. Lehet az egy izgalmas épület egy szépen ápolt közterület, vagy egy játszótér, vízpart, az otthonod, a kerted, vagy a stúdió. Ha többféle fotót szeretnél, készítsd össze előre azokat a ruhadarabokat, melyekbe szívesen öltözteted őt.

Szintén fontos szempont a kisgyermek szempontjából, hogy mikor szokott étkezni, aludni. A fotózásra olyan időpontot kell választani, amikor a gyermek kipihente magát. Életkortól függően, átlagosan 1 – 1,5 óra fotózást bírnak.

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT!

Írd meg, hogy hol szeretnéd a családi fotóitokat elkészíttetni! Lehet kültéren, stúdióban, vagy az otthonotokban is.

Pin It on Pinterest