maternity

Kismama fotózás

Egy nő életének egyik legszebb időszaka, amikor első gyermekét várja. Édesanyaként másképp látjuk a világot. Ebben a legboldogabb időszak a megörökítésében segítek Neked és kedvesednek a fotóimmal.

Mikor jó pocakot fotózni? A leglátványosabb fotókat a harmadik trimeszter idején lehet készíteni, a 8. hónap vége felé, de szívesen megörökítem a kismama pocakjának növekedését hónapról hónapra.
A szülést megelőző 3-4 héttel korábban a kismama arca a kisimult,  csillog a szeme a boldogságtól.

Hogyan és mivel készülj a fotózásra? A fő szempont a testi épséged megőrzése, a nyugalmad, kényelmed és komfortérzeted biztosítása. Ha többféle ruhában szeretnél kamerák elé állni, készülj az időjáráshoz mérten olyan ruházattal, melyek kényelmesek, gyorsan cserélhetők.  A színek harmonizáljanak egymással. Készülhetsz különféle kiegészítőkkel (szalagok, kedvenc virág, babakellékek, különböző gyermekholmik, vicces feliratú rugdalózók, az édesapa holmijai közül néhány, stb).
És ne feledd, hogy a fotózásból nem maradhat ki az Édesapa, a nagyobb testvér, esetleg a nagyszülők, a szintén várandós testvér, vagy a legjobb barátnő.

Hol zajlik a fotózás?  A helyszín lehet az otthonod, bármilyen kültéri helyszín, vagy stúdió.

Szülés fotózása?   Igen! Nagy örömömre szolgál, ha jelen lehetek egy új élet kezdetekor. Idehaza még gyermekcipőben jár a szülés fotózása, de szerencsére mindig vannak bátor és “bevállalós” kismamák, akik átérzik ennek a jelentőségét. Így tehát a pocakfotók folytatása lehet a szüléskor készült fotósorozat, mely egy időben születik meg gyermekeddel. A fotók olyan örökké tartó élményeket idéznek majd fel, melyeket csak évek múltán fogsz tudni igazán értékelni.

Az újszülött arca egy-másfél hét alatt teljesen átalakul. A szülés pillanatai olyan pillanatok egy édesanya számára, amit nehéz szavakkal leírni. Az évek múltával pedig nagyon jó érzés lesz ezeket a fotókat újra és újra megnézni.

Ez egy nagyon intim szituáció, melyet nem mindenki képes megosztani egy idegennel. A fotókat mindenképpen a háttérből készítem, észrevétlenül dolgozom. Az ilyen fotózás elengedhetetlen feltétele a kórházzal, a szülész orvossal történő előzetes egyeztetés.

newborn

Újszülött fotózás

Mi sem lehet kedvesebb emlék vagy ajándék, mint egy újszülöttről készített finom, puha és kreatív képsorozat.
Újszülöttek fotózásakor is a legfontosabb a baba biztonsága, testi épségének megőrzése, nyugalma.

Mikor jó fotózni? A baba 5-14 napos korában, mert ekkor lehet a legkülönlegesebb és legnagyszerűbb emléket nyújtó fotókat elkészíteni. Ebben az időszakban a kisbaba bőre még ráncosodik, könnyebben felveszik azokat a pózokat, ahogyan édesanyjuk pocakjában elhelyezkedtek, könnyebben lehet őket mozgatni az egyes beállításokhoz. Ilyenkor még annyira mélyen alszanak, hogy nehezebb őket álmukból felzavarni, mint akár 3-4 hetes korukban.
Vannak olyan édesanyák, akiknél az újszülöttel való ismerkedés hosszabb időt vesz igénybe. Nekik azt tanácsolom, hogy akkor keressenek fel, amikor teljesen biztosan érzik, hogy eljött az idő a fotózásra.

Hogyan és mivel készülj a fotózásra? Készítsd elő a ruhadarabokat, kendőket, sálakat, sapkákat, puha plédet, törülközőt, melyekben szeretnéd lefotóztatni gyermekedet. Különösen fontos, hogy a kiválasztott helyiség, megfelelő hőmérsékletű legyen a fotózás ideje alatt. Az újszülöttek testhőmérséklete sokkal hamarabb lehűl, mint a felnőtteké. Készülj fel a “balesetek” megelőzésére, hisz egy újszülött nem tudja még előre jelezni egészségügyi szükségleteit. Érdemes a kezeidet megfelelően ápolni a fotózás előtt, mert készíteni fogok közeli és/vagy részletfelvételeket is.

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT!

Szívesen készítek meghitt, családias hangulatú pocak- és újszülött fotókat, melyek kifejezik az anya és gyermeke közötti szoros kapcsolatot. Kérj ajánlatot!

Pin It on Pinterest