2016 – a lezárások éve volt (nem a covid miatt), a 2017 valami új, eddig ismeretlen jövő kezdete lesz

Ismét eltelt egy év. Bár amióta esküvőfotózással foglalkozom, azóta az éveket a főszezon végével szoktam számolni, az új év pedig tavasszal kezdődik.

Azt mondják 2016 a lezárások éve volt. (Frissítés: nem a covid miatt!) Számomra inkább kettős év volt.

Csodás szezont tudhatok magam mögött.

Pályafutásom egyik legjobb szezonja volt ez, tele rengeteg sikerélménnyel. A magánéletben viszont több dolgot is lezártam, néhány dolgot újraértékeltem. Ez nehéz volt lelkileg. De most már új célok vezérelnek, új erők hajtanak, előre tekintek. A csodák akkor kezdtek velem megtörténni, amikor ugyanannyi energiát fordítottam az álmaimra, mint a félelmeimre.
“Párjaimtól”, partnereimtől, barátoktól és ismerősöktől, egy szóval: Tőletek nagyon sok töltést, rengeteg pozitív visszajelzést, ölelést és mosolyt kaptam. Ez az ami mindig előre lendíti az embert. Az elmúlt egy évben rengeteg munka, kitartás, türelem, tervezés, bátorság, lelkesedés és sok felmerülő kérdés, elbizonytalanodás is áll.
Ezzel a szösszenettel fejezem ki köszönetemet NEKTEK!

Az írás sosem volt erősségem, de rengeteg szép és izgalmas élmény kavarog a fejemben. Mivel mindenről nem írhatok, csak néhány történést emelek ki. Például azt, hogy Sári néni betöltötte a 101. születésnapját, Marika néni pedig a 105.-ket. És mindkét születésnapon ott lehettem. Ezúton is jó egészséget, sok-sok vidám pillanatot kívánok nekik!
És jó egészséget kívánok a Mosolygyárosoknak is, akik mosolyt csaltak szüleik és mások arcára is bájukkal, kacagásukkal, zsiványságukkal, gyermeki fogalmazásukkal. Vagy azzal, ahogy felülírták a fotózásainkat. Boldogság viszontlátni ahogy nőnek, cseperednek. És ha már…. akkor a pocakos édesanyáknak is, akik mozdulataikkal, finomságukkal, szépségükkel, megszületendő gyermekeik iránti rajongásukkal kifejezésre juttatták a kameráim előtt az érzéseiket.

Büszkeséggel tölt el, hogy partnereim között olyanokat tudhatok, aki Grammy-díj jelölt volt. Vagy aki az év legjobb jogász-csapatának díját nyerte. Vagy épp aki agykutatóként szakmájának kiemelkedő szaktekintélynek számít. Vagy azok akik kisebb-nagyobb távolságból látogatnak el hozzám egy-egy fotósorozatért. A sok kedves szó, ölelés, az apró figyelmességek, amit egy-egy esküvő kapcsán kapok ajándékba, érkezzen az postán, vagy legyen odakészítve a vacsorán a terítékhez.
Iszonyú megtisztelő, hogy egy sokak által nagyra becsült, világhírű esküvőfotós (Yervant Zanazanian) az instagramra feltöltött egyik képemet “lájkolta”. Még ha nem ő volt személy szerint, akkor is!
Köszönet a Fotoplus csapatának, akiktől rendszeresen kapok meghívást a termékbemutatókra és egyéb rendezvényeikre, kapok önzetlen segítséget ügyes-bajos fotós problémák megoldására.

Visszaemlékszem arra a szerencsés hölgyre, akiknek monogramja egy autón szerepel. Méghozzá nem is akár milyen autón. A Renault Twingo RS Red Bull Racing, 1,6 literes, 133 lóerős, első kerék hajtású, négyhengeres motorral szerelt zsebrakétán. A harapós kismacska fekete alapja mellett néhány karosszéria elem sárga fényezést kapott, melyhez dukált egy színben harmonizáló új női ruha is, csakis a fotózás kedvéért. Az alapfelszereltséget egy jóképű vőlegény bővíti, sármos visszapillantással. Extra felszerelés: 2017 évi esküvő.
Sokszor előfordul, hogy megismerek két, egymást szerető embert az esküvő előtt 1 – 1,5 évvel. Aztán az eljegyzési fotózás után egyszer csak eljön a nagy nap, az esküvő napja, ami után hirtelen hiányérzetem támad….. Remélem ez az érzés jövőre is gyakran elfog majd.

Továbbra is küzdök, lobbizok azokért a fotós kollégákért, akik a minőséget a mennyiség fölé helyezik, mert a kevesebb mindig több. És hihetetlenül jó érzés, amikor ez a fajta kínálat találkozik a kereslettel. Mert ebben az évben megszámolni sem tudnám, hány partneremmel osztottuk ezt az nézetet. Akik nem versenyeztettek más fotósokkal, kizárólag velem képzelték el a közös munkát. A megtiszteltetés szó kevésbé fejezi ki azt, amit érzek.

Most is nagyon várom a tavaszt, a nyarat, a napsütést, a virágillatos időszakot, a strandolást…  Szóval akkor HOLNAP találkozunk!

Nagyon vidám, sikeres boldog új évet kívánok Nektek! Azt kívánom, hogy váltsátok valóra álmaitokat, azok lesznek az igazi sikerek! Töltsétek a legtöbb időt azokkal, akiket szerettek! Mert az a legfontosabb, hogy kik vesznek körül bennünket.

Köszönöm, hogy velem voltatok idén és már sok-sok éve. Köszönöm a barátságokat, a sok ölelést, a sokat mondó mosolyt az arcotokon, a lelki támogatásotokat! Szeretettel várlak vissza benneteket jövőre is!
Mona (a megrögzött, javíthatatlan járgány-rajongó, hibbant liba)

Nincsenek megjegyzések

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest