A menyasszonyi ruhákról

A mai nappal sorozatot indítok, mellyel Neked  -aki most az esküvőjére készülődik-  szeretnék segíteni abban, hogy milyen tényezőkkel teheted még szebbé a nagy napod, mitől lehetnek még szebbek az esküvői fotóid.

Azt hiszem kevesen tudják jobban egy esküvőfotósnál -aki vélhetően egy egész napot eltölt majd Veletek-,  hogy melyek a neuralgikus pontok a nagy napon. E sorozattal azt szeretném elérni, hogy tanácsokkal, korábbi tapasztalataim megosztásával, hasznos információkkal szolgálhassak Nektek, megkönnyítve ezzel az esküvőtökre való felkészülést.

A legtöbb jegyespár számára fontos, hogy ki lesz “A fotós” a nagy napon, ki lesz az a személy, aki egy egész napon át szorosan a közelükben fog tevékenykedni. Mennyire lesz közvetlen a kapcsolatuk egymással, ami egyik alappillére a közös “munkának“. És persze az sem lehet közömbös, hogy csak egy fotós lesz jelen (az alábbi kép csak illusztráció, a valóság azért ennél komolyabb):

vagy valami komolyabbra gondoltatok (a kép forrása ismeretlen):

A saját magam által összeállított statisztikai adatok alapján egy jegyespárnak az első három legfontosabb dolga a következők kiválasztása: menyasszonyi ruha, helyszín, fotós. A sorozat első részében menyasszonyi ruháról szeretném megosztani a gondolataimat. (Itt jön az a rész, ahol a vőlegények elhagyják a terepet 🙂 ).

Egy rosszul kiválasztott ruha megkeserítheti az egész napod a folytonos igazgatással, húzogatással, az állandó odafigyelés miatt feszélyezetten érezheted magad. Miért? Mert a menyasszonyi ruhát egy egész napon át viselni fogod. Persze a lehetőség adott az átöltözésre, de ezt egyetlen menyasszony sem vállalná 🙂
Észrevettem, hogy telt(ebb) keblű menyasszonyok néha olyan ruhát választanak, melyből a keblek… öööö…. hogy is mondjam finoman?… Szóval kieshetnek egy óvatlan pillanatban. De ugyanez a helyzet azoknál a hölgyeknél is akik karcsúságuknak köszönhetően mélyen dekoltált ruhát viselhetnek. Szintén probléma szokott lenni, ha a ruha felső részének kialakítása miatt nem tudod felemelni a kezedet.

Azt tanácsolom, hogy amikor ruhákat próbálsz, huppanj le egy fotelbe, ülj le egy székre vagy akár a földre is, hajolj le benne, mozgasd meg felső végtagjaidat, mert a ruhával kapcsolatos problémákra csak így tudsz fényt deríteni! Kérj segítséget a ruhaszalon munkatársától vagy a terveződtől!

A hátul fűzős ruha összefűzése, a nagy uszállyal rendelkező ruha felcsatolása néha komoly gondot szokott okozni. Amikor szalonban ruhát választasz, vagy tervezővel varratod olyan személy kíséretében tedd, aki elboldogul a felcsatolással és az esküvőd napján a közvetlen közeledben lesz. De persze mindig jól jön, ha kéznél van egy női fotós a készülődésnél, akinek ebben is van tapasztalata és tud segédkezet nyújtani 🙂

Most van itt az esküvőkiállítások ideje, ahol sok és sokféle ruha közül választhatsz, továbbá szeretném figyelmedbe ajánlani az avea.hu weboldalát, ahol az összes esküvői ruhaszalont és kölcsönzőt megtalálod területi elosztásban.

[Contact_Form_Builder id=”2″]

Remélem hasznos volt e cikk számodra. Oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂

Nincsenek megjegyzések

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest