Esküvőt fotóztam már jó illatú, lágy szellőben, rózsaszirmos napsütésben. Tengerparti boldogságban, hajnalig őrült táncban. Nagyra nőtt munkagépek árnyékában, tízemeletes háztetők magaslatában…. De igazi hóesésben még viszonylag ritkán, mert egy ilyen eseményt a legtöbben a nyári hónapok egyikére tervezik. No és persze azért is, mert kicsiny országunk klímájára kevésbé jellemzőek a fogcsikorgató, csapadékos téli hónapok. Viszont szép számmal akadnak olyan környékek, ahol tartósa(bba)n megmarad a hótakaró.

Nemcsak a számítógépemen, de egész lényem apró kis szenzorain őrzök szinte minden esküvői képet. Néhány éve azt kívántam magamnak, bárcsak fotózhatnék esküvőt TÉLEN, HÓESÉSBEN. És a kérésem meghallgattatott többször is. Volt amikor esett a hó, vagy sütött a Nap, vagy nem történt semmi sem, de beleszerelmesedtem.

Téli esküvő fotózásTéli esküvőesküvő télenMiért jó a téli esküvő?

Ha csak a kézzel meg nem fogható előnyöket nézem, akkor azért jó télre esküvőt tervezni, mert ritka mint a fehér HollÓ 🙂 Épp ezért, ha valami különlegesre vágysz az esküvődön, pillanatok alatt elkápráztathatod a vendégeidet. Például a meleg hangulatot árasztó gyertyafénnyel, a kandalló előtt a hívogató kényelmes fotelekkel. Forró puncs itallal, az aromás déli gyümölcsökkel, a karácsonyt idéző illatokkal. Érzed? 🙂

téliesküvő
A ruha, a kiegészítők (például egy szőrmegallér), a dekoráció tekintetében is bátran teret engedhetsz a fantáziádnak. Egy igazán kreatív szakember szárnyalni kezd a tél szó hallatán és ki tudja hol áll meg! A színeket illetően gondolkodhattok szimplán fehérben, de egy-egy élénk színnel izgalmasabbá is tehetitek azt. Kellemes téli estéket idéző hangulatot teremthetsz már délután 4-5 óra körül is, ami ideális a kisebb létszámú esküvők esetén.

A nászutatokat eltölthetitek akár a hegyekben is, de nincs annál varázslatosabb amikor másnap a repülőről egy mediterrán tengerpart forró homokján sétálhattok kéz a kézben.
Sok esküvői szolgáltatónak a téli hónapok holt időszaknak számítanak, ezért sok mindenhez akár kedvezményesen is hozzájuthattok. Elegendő azokat a potenciális helyszíneket, szolgáltatást nyújtó szakembereket megkeresned, akiknek munkája igazán elnyeri a tetszéseteket. Így nem a maradékból kell kiválasztanod, mint a nyári időszakban.
A szervezéshez is sokkal kevesebb idő és energia szükséges, mint a nyári hónapokban.

Egy jó hírt a végére tartogattam: vannak szakemberek, akik szinte száz százalékos pontossággal meg tudják jósolni, hogy mely napokon lesz igazi hóesés.

Mire érdemes odafigyelni a téli esküvő kapcsán?

Talán a karácsonyi és újévi időszakot jobb elkerülni egyfelől a közlekedési- és útviszonyok miatt. Másfelől sokan töltik pihenéssel egybekötve az ünnepeket, vagyis nem biztos, hogy meg tudnak jelenni a nagy napon. Sok templomban már van fűtés, de érdemes rákérdezni, vagy a szertartás időtartamát lerövidíteni. Mindenképpen előnyt jelent, ha a készülődéstől kezdve a buli végéig mindent egy helyszínen tartotok.

téli esküvői fotózás
Minden évben vannak felkapott időpontok a tavasztól őszig terjedő időszakban, amelyek korlátozhatják a lehetőségeiteket.
A kültéri páros – kreatív – fotózáshoz is meleg itallal, pokróccal, hideget jól tűrő virágcsokorral kell készülni.
Tapasztalt fotósként pedig azt mondom, hogy a hideget nem minden fényképezőgép tolerálja. Egyáltalán nem irreleváns, hogy profi vagy amatőr fotóst választotok egy ilyen fontos esemény megÖRÖKítésére!
Ha van még egy kis időd, olvasd el mit gondolok a fotósválasztásról!
Nézz meg egy vékony metszetét az esküvői fotóimból zenével!

    téli esküvőtéli esküvőtéli esküvőtéli esküvőesküvő télentéli esküvők varázsatéli esküvőtéli esküvő

    Pin It on Pinterest