A vőlegények fotózása

Férfi portré, vőlegény portré, fotózás esküvőn

Ügyféltalálkozók, illetve fotózásaim során gyakran hangzik el, hogy a vőlegény/férj nem szereti ha fotózzák 🙂 Sokszor előfordul, hogy a vőlegények igyekszenek nem túl aktívak lenni egy-egy fotózás során, és ezt a tudomásomra is adják 🙂 Azt gondolom -mint fotós és mint magánember- ha valaki biztos önmagában és biztos a tudásában -legyen az technikai vagy másféle tudás-, akkor ilyesmi nem billentheti ki az egyensúlyából. És nem is szokott 🙂

Egyik tavaly előtti vőlegény -Lori Olaszországból- szintén közölte velem, hogy nem szeret pózolni, nem szereti ha fotózzák. Azon túl, hogy a képanyag és album átadását követően azért elismerően nyilatkozott és a két ünnep között szerencsésen alakultak a programjaink, lehetőségem nyílt őt, feleségét és még valakit -Pocakfőbérlőt- újra lefotózni 🙂 Hihetetlen jóleső érzés volt Virág levelét olvasni, amiben megírta, hogy egyedül akart eljönni a fotózásra, Lorinak nem is akarta említeni a szándékait, félve a nemleges választól. Ám legnagyobb örömünkre Lori mindenféle ráhatás nélkül ő maga akarta, hogy készítsek róluk fotókat ebben a szép és emlékezetes időszakban. És most jön a hab a tortán! 🙂 A fotózás befejezése előtt Lori megkért, hogy csak róla készítsek néhány portréképet! 🙂 Mindez számomra egyet jelent a legnagyobb elismeréssel 🙂 Köszönöm!

Egy másik esetben Béci -mondjuk így…  próbálta lehorgasztani a lelkesedésemet 🙂 A “kinevelavégén” 🙂 tanulmánykörút végül úgy alakult, hogy az a szerep amit kitaláltam annyira imponáló volt számára, hogy nemcsak a kreatív fotózás, hanem a szertartás, a vacsora, a tortavágás és szinte minden fontosabb eseménynél a nap folyamán készülhetett legalább egy olyan felvétel, amit hasonló arckifejezés kísért, mint az alábbi felvétel.

Az esküvőkön előfordul az is, hogy a programok csúsznak és így kevesebb idő jut a kreatív fotók elkészítésére. Az alábbi kép elkészültekor is erős késésben voltunk, így csak néhány perc jutott a vőlegényről portréképet készítenem.

Persze sok esetben ennyire azért nem extrém a helyzetem. Legtöbbször csak addig merülnek fel kétségek a vőlegényben a fotózást illetően, amíg meg nem mutatom nekik a kijelzőn az első fotósorozat legjobb képét. És ahogy egy kollégám is írta (Szabó Miklós): a legeslegjobb az, amikor nem akarják abbahagyni a fotózást, vagy később kérik annak folytatását 🙂

    A barátokkal, haverokkal való közös pózolás mindig vidám hangulatban szokott telni:

    Nincsenek megjegyzések

    Hozzászólás írása

    Pin It on Pinterest