Az esküvői fényekről

Élményekben gazdag és tartalmas nyári szezont tudhatok magam mögött. Kedves és szeretni való párokat ismertem meg… jajj annyira jóóóóó visszagondolni 🙂

Mégis van valami, amiről most sem szívesen írok, de muszáj lesz…. úgy érzem. Pedig már tavalyelőtt is jelentkeztem egy bejegyzéssel az esküvői fényekkel kapcsolatban. Azóta is folyamatosan hallom a kollégáktól, hogy a teljes sötétség a táncparketten, egyre divatosabb. Sajnos…. A fényhiányt magam is tapasztaltam, de szerencsére sok esetben partnereim megfogadták a tanácsomat és közösen felkészülhettünk a kellemetlenségek kiküszöbölésére. Ezúton is nagy köszönet érte! <3

A tavaly előtti bejegyzésemet visszaolvasva beláttam, hogy az kissé hiányosra sikerült, ezért most kiegészítem még néhány gondolattal:

A.)       Ha kellő mennyiségű és minőségű fény világítja meg a táncteret, jóval több, értékesebb és hangulatosabb fotó fog készülni Rólatok és a vendégeitekről. A fények majdnem teljes hiányában még a legprofesszionálisabb kamerák is csődöt mondhatnak, mert nem találnak megfelelő kontrasztot ahhoz, hogy élességet tudjanak “fogni”.  A feladat nem lehetetlen, de mire a gépváz élesre állít, addigra a fotóalanyok kimozdulnak az élességi tartományból. Ennek eredménye, hogy sok életlen felvételt törölni kell még mielőtt egyetlen fotót is láthatnátok. A gyors(abb) mozgások élvezhető megörökítésére pedig szinte alig van esély.

B.)       Technikailag (valamennyire) fel tudok készülni extrém és váratlan helyzetekre is. Fotózhatok például állványra feltett külső vakukkal. Vagy vihetek magammal folyamatos fényű fényforrást. Ám a tánctér bevilágítása NEM a fotós feladata. Különösen akkor nem, ha az esküvőd a szabadba tervezed, vagy ha a vacsora helyszínén nagy a belmagasság, illetve túl nagy a tér, a táncparkett.  A vakukkal leginkább a tánctér és a vacsora helyszínének fényeit egészítem ki annak érdekében, hogy hangulatos fotókat láthassatok viszont az esküvőtökről.

Az állványra feltett vakuk esetében pedig fennáll annak a veszélye, hogy az állványok – persze a vakuval együtt- felborulhatnak, útban lehetnek. Ennek következménye mínusz egy technikai eszköz, amivel nem tudok dolgozni aznap. De előfordulhat, hogy hely szűke miatt elő sem kerülnek,  mert nem kockáztathatjuk a felszerelésünk épségét, hisz a legközelebbi fotózáson is szükségünk lesz rá.

C.)       Ha az átlagosnál nagyobb méretű táncteremben tartod az esküvődet, a fotóitok attól lesznek igazán nagyon hangulatosak, ha a termet fényekkel is dekorálták. A magas falak úgynevezett súrlófényt kapnak. Ehhez azonban már mindenképpen fénytechnikával foglalkozó szakemberre van szükség. Szívesen ajánlok ilyen kollégákat!

Vannak olyan helyszínek, ahol biztosra tudom mondani, hogy szükség van kiegészítő fényforrásokra abban az esetben is, ha a zenekar vagy DJ rendelkezik saját fényekkel. A személyes megbeszélés során ezt egész biztosan meg fogom említeni.

 

Előnyök

Nézzük meg milyen előnyökkel jár, ha megfelelő FÉNYkörülményeket tudtok biztosítani a vacsora helyszínére.
Az esküvődről készült fotók nemcsak a legalapvetőbb technikai követelményeknek fognak megfelelni, hanem hangulatosak  is lesznek. Ha nem a technikai megoldásokkal kell küszködnöm, akkor boldogan vetem bele magam a fotózás örömeibe. Csak Rátok és a vendégeitekre, a legjobb kompozíciókra tudok koncentrálni. Inspirálódom, művészkedhetek, ALKOTHATOK.

Hamarabb megtalálom a legjobb látószögeket. Tudok készíteni szűk képkivágással készült felvételeket is és visszaadhatom az egész teremre jellemző hangulatot is. Változatos portfóliót tudok számotokra biztosítani és mindennek a legnagyobb haszonélvezői természetesen Ti lesztek.

Hátrányok

A villanófény használata a sötétben nagyon kellemetlen tud lenni. A folyamatos fényekhez az emberi szem hamarabb hozzászokik. Továbbá ha az a személy, akit éppen fotózni szeretnék, felkészülve a villanófény által okozott kellemetlenségre, be fogja csukni a szemét, mely egy törlésre ítélendő képet fog eredményezni.

Fontosak számotokra, hogy milyen felvételek készülnek az esküvőd napján? Hidd el nekem is! Egy ilyen apróságon ne hagyd elbukni a napot! Kiválasztott partnerekkel dolgozom, akiknek szinte már mondanom sem kell mire van szükségem. És bizton állíthatom, hogy ez lesz az esküvői költségvetés legalacsonyabb összegű tétele 🙂
Nézz meg egy példát a vimeo oldalamon!

Mindenképpen fordíts több időt a FÉNYkérdés tisztázására abban az esetben, ha az esküvődet kültérre tervezed!
Kérj ajánlatot! Szívesen segítek a szervezés során!

    Nincsenek megjegyzések

    Hozzászólás írása

    Pin It on Pinterest