Boldogító igen – olcsóbban – Egész biztosan megéri?

Kockáztatnád életed legszebb napját?

Ha szép emlékeket szeretnétek az esküvőtökre, akkor ilyen lájkvadász cikkeknek ne dőljetek be! Vagy legalábbis ne teljes mértékben. Link az írás alján!
A bejegyzés igencsak a felszínt karcolgatja 🙂
Nyilván mindenki ott szeretne spórolni, ahol csak lehet. Ez érthető. De ne mindenáron!
1. Semmiképp nem ajánlatos online menyasszonyi ruhát rendelni. Sok esetben a termékről készült fotók nem fedik a valóságot. Silány minőségű és kevés mennyiségű textilből, igénytelen összeállításban készülnek. Manapság már nagyon ügyes varrónők is el tudják készíteni a menyasszonyi ruhát, ha valakinek nincs lehetősége nagy tervezőktől bérelni, vagy vásárolni.
2. A koszorúslány ruhák beszerzése tekintetében jó ötlet divatüzletekben körülnézni.
3. Barátokra, kezdőkre, lelkes amatőrökre a legnagyobb baklövés egy esküvői fotózást rábízni. Sajnos így is egyre több a panaszos menyasszony 🙁
Íme néhány példa:
————————————————————————————————————————-
————————————————————————————————————————-

————————————————————————————————————————-

————————————————————————————————————————-

————————————————————————————————————————-

————————————————————————————————————————-

Megérné “néhány” forint, hogy életed végéig kellemetlen emlékeket őrizz az esküvődről?

4. A dekorációt is érdemes szakemberre bízni. Biztosan nem szeretnéd, ha a virágok elhervadnának mire a vendégek, vagy Ti magatok megérkeztek a helyszínre. Továbbá egy dekoráció elkészítése még akkor is fáradtságos munka, ha van aki segít, pedig azt a nagy napon kell elkészíteni és az esküvő után el is kell távolítani.

5. A dekorációs kellékek beszerzését mindenképpen beszéljétek meg a dekoratőrrel!
6. Egy vendéget megkérni bármilyen feladatra rizikós dolog. Ő nem feltétlenül fogja érezni az esemény súlyát úgy, ahogy egy szakember, aki természetesen pénzt kap a munkájáért. Neki nem fog eszébe jutni, hogy igyon egy pohárral a barátokkal, vagy beálljon közéjük táncolni. Az est és a vendégek hangulatához igazítja majd a zenei stílust.
7. A helyszínek tekintetében sok tapasztalatom nincs, ám nagyon sok helyen nincsenek megkötések a beszállítókat illetően. Üdítő italok bevitelét szerintem sehol nem engedik, a rövid italokét van ahol igen. Arra is érdemes rákérdezni, hogy meddig lehet hangoskodni éjjel, és van-e szellőztetési lehetőség, vagy légkondicionálás. Hány illemhelyiség jut egy főre, és az milyen messze van az asztaloktól?
8. Az esküvői torta összeállítása – főleg ha emeletes -, szállítása, tárolása komplikált lehet. Cukrász barátra még csak-csak rá lehet bízni, de ha Ti magatok oldanátok meg…. háááát…. 🙂
9. A kisebb esküvőknek valóban megvan a maga bája, hangulata, bensőséges érzése. Ha így szeretnétek spórolni az jó, de bizonyos dolgokon tényleg nem érdemes!
És akkor a cikk:
Ajánlatot tőlem az alábbi űrlap segítségével is kérhetsz:

   

  2 hozzászólás
  • Térjhazavándor

   2019. augusztus 7. @ 12:01 Válasz

   Számomra az a legidegesítőbb, amikor a fotós megmondja, hogy az esküvőtől számolva x héten belül elkészül az anyaggal. Gyakran 2-3 hónapba egyeznek ki. Majd amikor letelik a határidő, akkor bocsi, még neki se kezdtem…..

   Én nem vagyok hivatásos fotós, csak saját magam részére, és barátaimnak fotózok. De ha én nem “hívom elő” a képeket 2-3 napon belöl, akkor érzem, hogy az egész elvesztette a varázsát, már nem olyan kedvvel állok a munkához, nem lesznek olyan jók a képek sem…

   • Mona

    2019. augusztus 7. @ 16:39 Válasz

    Nyilván mindenkinek más és más a véleménye erről. Egy profi szerződésbe fekteti a vállalási határidőket, de a szóban tett ígéretét is betartja a másik féllel szemben.
    Elszomorítónak tartom, hogy nagyon sokan alacsonyabb díjazás mellett túlvállalják magukat, aminek a legnagyobb elszenvedői azok, akik megbízzák őket.
    Ide tartozik az is, hogy sokan ész nélkül nyomogatják a fényképezőgépet csak azért, hogy több képet adhassanak át, túllicitálva a konkurenciát. Sajnos a legtöbb ilyen esetben ezek a képek az unalomig ismételt egyforma felvételek, tartalom és mondanivaló nélkül.
    Szerencsére az én partnereim nem ilyen fotósokat választanak 🙂

  Hozzászólás írása

  Pin It on Pinterest