Bye, bye 2022, hello 2023!

Egy újabb eltelt év

tükrében írom e sorokat. A Covid, az energiaválság, az infláció, a vállalkozásokat nehezítő rendelkezések. Ezek egyáltalán nem tették könnyebbé ezt a gyönyörű, de amúgy is nagyon telített szakmát. Már 3 évvvel korábban is voltak csalódott partnereim, akik – sajnos – egyszerű racionalitás mentén választottak maguknak fotóst életük nagy napjára. Rosszul. Nekik más események kapcsán tudtam olyan képeket adni, amire mindig is vágytak. Egy esküvőt meg lehet ugyan újra szervezni, de az elég költséges lenne. 

Sajnálatos módon a lezárások óta ezek az esetek megszaporodtak. A színvonal és az igények – nagy általánosságban – még alacsonyabb szintre süllyedtek. Természetesen érthető és elfogadható, hogy vannak más szempontok is. Anyagi és egyéb szempontok, amelyek befolyásolják azt, hogy egy esküvőn (vagy bármilyen más felkérés teljesítésekor) valakinek a fotók fontosabbak, mint más szolgáltatások. 

Változik a világ, változunk mi is.

Szerény megállapításom, hogy mára a marketinggel töltött idő vette át a nagyobb szerepet az alkotási folyamatok helyett. Egyre nehezebb érvényesülni az esküvőiparon belül a legtelítettebb szakmában. Mégis úgy érzem, hogy akik mellettem döntenek, azok valós értékek alapján választanak

A tavalyi szezon számomra szerényebb volt, mint a pandémiás időszak előtti időkben. Kaptam nagyon kecsegtető és megtisztelő megkereséseket is illusztris személyektől. Bár volt akit foglalt dátum miatt vissza kellett utasítanom. Szerényebb volt, de semmiért nem adnám, nem cserélném másra. Olyan partnereim voltak, akikkel nagyon közvetlen kapcsolatot tudtam kialakítani. Ez pedig a jó együttműködés egyik alappillére. Ez a képeken is visszatükröződik. Olyan visszajelzéseket kaptam Tőlük, amelyektől elhomályosodott a monitorom?. Ez az az érzés, ami továbblendít, ami inspirál és motivál. 

Büszke vagyok azokra

akik engem választanak az esküvőjük után is. Büszke vagyok azokra, akikkel hagyományt teremtünk “for example” a karácsonyi fotózásokkal. Mosolyt csal az arcomra, amikor látom a közösségi oldalakon az általam készített felvételből lett profilkép. Még szélesebb a mosolyom, amikor valaki büszkén vállalja, hogy én voltam a fotósa. Köszönöm nekik!

Készítettem egy vékony metszetet az esküvős munkáimból, amit ide kattintva tudsz megnézni.

Ezúton kívánok boldog új évet minden régi és leendő partneremnek, követőmnek, barátnak, kollégának! 

4 hozzászólás
 • Csiki Marta

  2023. január 2. @ 20:29 Válasz

  Minden fotodat megcsodalom, legyen az eskuvo, vagy csaladi foto, netan szep hajnali felvetelek. Kata lanyom eskuvojen (Göd, Polus Hotel) meg a Csaba volt a fotos, de Te mar ott szakmai partnere voltal. Ez mar ilyen regi ismeretseg! ??

  • Mona

   2023. január 3. @ 07:26 Válasz

   Örülök Márti. Jól emlékszem Katáékra és arra az esküvőre. Különleges lenne ma is, de akkoriban még inkább az volt.

 • Szeberényi András

  2023. január 3. @ 06:27 Válasz

  Mindig megnézem a képeidet, sokat tanultam Tőled!

  • Mona

   2023. január 3. @ 07:25 Válasz

   Köszönöm András! Örülök nagyon!

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest