Dupla élmény Salu-módra

Egy család – két fantasztikus esküvő
A dupla “csomag”

(nem multi-pla “csak” Saludu-pla)

Fúúú! Nem is tudom hol kezdjem el mesélni a történetet, aminek már hetek óta vége – sajnos -, mégis eufórikus érzéseim vannak azóta is. Kellemes borzongás fog el attól, akárhányszor visszagondolok e két napra, és hogy mennyire szerencsés vagyok. Szeretném megosztani Veletek személyes emlékeimet. Előre szólok, hosszú lesz 🙂

Történt, hogy tavaly tavasszal gyors egymásutánban két szerződést is kötöttem két nagyszerű párossal. Az árajánlat elfogadását követő néhány napban mindkét pár jelezte, hogy szeretnének velem személyesen is találkozni és megállapodást kötni. Eddig semmi extra nincs. A csavar az a történetben, hogy egy testvérpárról van szó és a két esküvői dátum között mindössze 3 hét volt a különbség.

Mindkét pár esetében azonnali egymásba szeretés történt már a levelezés során. Ezt bizonyítandó, hogy az árajánlat megküldését követően az egyik esetben egy, a másik esetben hat nap alatt eldőlt, hogy én lehetek az a szerencsés fotográfus, aki a csodás, meghitt, vidám és emlékezetes pillanatokat megörökítheti. Elképesztő élményekkel gazdagodhattunk. Én a magam részéről még tényleg nem tudtam feldolgozni minden átélt pillanatot és az arcomról letörölni a mosolyt. Amikor a képekkel dolgozom, vagy csak úgy eszembe jutnak az élmények.

No de mitől is vagyok ennyire boldog? Először is ÁdámDorka esküvőjének napján reggel 7,43 órakor az alábbi emailt olvashattam, avagy olvadás 1.0: ” Ahogy megrendeltük, Monapos idő van 🙂  :)”
Aztán indulás a tett helyszínére. Mint mindig, kicsivel korábban érkeztem a megbeszélt időponthoz képest. A ház előtt várakoztam, amikor is valaki a hátam mögül (!!!) rám köszönt és a nevemen szólított. Dorka Édesanyja volt, Zsuzsa. Korábban sosem láttuk egymást. Hát mit is mondhatnék 🙂 Olvadás 1.2 🙂
Készülődés, majd kreatív fotózás egy általam nagyon kedvelt belvárosi luxushotelben. Dorka szépsége, fotogenitása olyan lendületet adott számomra, ami egy nagyon erős portfóliót eredményezett. Olvadás 1.3.

Vicces volt, amikor valaki a hátam mögül ismét rám köszönt. Egy komáromi fotós kolléga, akivel korábban szintén nem találkoztam. Aztán egyik tanítványommal is összefutottunk ugyanebben a hotelben, de újabb közös fotóra sajnos már nem volt lehetőség.
Az egyházi szertartás a Magyar Szentek Plébánián dr. Pákozdi István atyával zajlott, aki kedvességével és közvetlenségével megerősítette a nap további részeit. Ahogy Bánhegyi Barbara ceremóniamester jelenléte is megnyugtatóan hatott rám. Olvadás 1.4.

Nos a váratlan találkozásoknak még mindig nem volt vége. A vacsoravendégek között egyik régi ismerős házaspárral is találkozhattam, akiket más vonalon, más esküvőről ismerek. Ott jött a hirtelen gondolat, miszerint közös csoportképeket fogok készíteni ÁdámDorkaRékaPeti-vel, mindenféle felállásban 🙂 Olvadás 1.5. Íme:

Este pedig fergeteges party, buli. Olyannyira jó volt a hangulat, hogy Dorka az staffasztal mellől citált magával egy táncra, ami nagyon-nagyon jó érzés volt. Kedves gesztus, egyszerűen nem mondhattam nemet. Aztán történt, hogy hazafelé menet félúton eszembe jutott, hogy a vacsorahelyszínen felejtettem a kiskabátomat. Bár nem volt értékes, de úgy döntöttem egyszerűbb ha visszamegyek érte. Visszaérkezésemkor mindenki azt kérdezte mi történt, és ha már így alakult, maradjak és bulizzak velük együtt. Olvadás 1.6. Hát… bevallom nem kellett kétszer mondania senkinek, annyira nagyon jó volt a hangulat. ÁdámDorkáék a nyitótáncra egy fantasztikus salsa koreográfiát tanultak be szüleiktől, akik már 6 éve járnak táncolni. Tudták, hogy én is tanulom és járok hébe-hóba…. és……. tudom, hogy csakis miattam a DJ-től kértek még két salsa zenét és így az örömapával salsázhattam. Totális olvadás 1.7.

Nehéz volt a búcsúzás annak ellenére, hogy tudtuk 3 hét múlva újra találkozni fogunk. Rettentő lassan telt el ez a 3 hét, de eltelt. RékaPeti esküvőjének napján szíves fogadtatás a készülődés fotózásakor és a konyha használatának újraértelmezése a női kreativitás jegyében. Olvadás 2.0.  Az egyházi szertartástól Kormos Robi ceremóniamester jelenléte szintén megnyugtatóan hatott rám, ismét szuper folytatásnak nézhettünk elébe. A szertartás után a sok kedves ismerős üdvözlése, a vendégek között a sok ismerős arc felfedezése eufórikus állapotba hozott ismét. Olvadás 2.1. Majd az este folyamán valaki bekopogott a vállamon és azt mondta, biztosan nem emlékszem rá, de ő rám nagyon. 1,5 évvel ezelőtti esküvőn találkoztunk egy szintén nagyon imádni való párosom esküvőjén! Bevallom a hölgy nevére hirtelen nem emlékeztem, de az arcára minden kétség nélkül. Öleléssel ünnepeltük az újabb találkozást 🙂 Olvadás 2.2.

És a betervezett csoportképek duplikációja, melyek ezen a napon kiegészültek Dorka szüleivel. Felemelő érzés. Olvadás 2.3.

Magam sem tudom miért, de az első esküvőn Réka hasán landolt a kezem, pedig semmi okunk nem volt rá, nem tudom megmondani miért tettem így 🙂  Viszont a vidámság kedvéért megismételtük ezt a képet is 🙂

Ez az este is fergetegesen jól sikerült. A vacsora harmadik fogásaként nem volt desszert, helyette az esküvői tortát vágták fel az újdonsült házasok. Ez olyannyira jó ötletnek bizonyult, hogy nem kellett félbeszakítani az esti party-t és a torta is annyira finom volt, hogy szinte nem is maradt belőle semmi.

Még ÁdámDorka esküvőjén a kreatív fotók készítésekor Ádámról kiderült, hogy tud macho is lenni és függetleníteni tudja az egyik szemöldökét a másiktól. Aztán Rékáról kiderült a készülődés folyamán, hogy ő is képes ugyanezen a vagány arckifejezésre. Úgyhogy ismét egy hirtelen gondolat folytán születtek meg a következő képek egy új sportágról. A Salu-szinkron-szemöldökemelgetésről. Bizonyára Ti is elgondolkodtatok már egy filmvígjáték nézése közben, hogy egy-egy jelenetet hányszor kellett felvenni azért, mert a színészek sem bírták komolyan végigcsinálni a jelenetet. Nos mi azért ennél profibbak voltunk, mert kevés felvétellel megúsztuk, de a röhögés nem maradt el 🙂 Olvadás 2.5. És nekem a szemöldökemelgetések között készült felvétel sokkal jobban tetszik 🙂

Az este folyamán Dorka odajött hozzám (ekkorra már láthatták a slideshowjukat az esküvőről és a teljes képanyagot is), majd legalább 3 percen keresztül folyamatos ölelés közepette csak mondta és mondta, hogy mennyire hálásak a képekért. Mennyire örülnek annak, hogy én voltam a fotósuk. Az olvadás kifejezés ide azt hiszem kevés, de 2.4.
A buliban kicsit én is elengedtem magam, és táncra perdültem,  mert annyira nagyon jó volt a hangulat ezen az estén is. A nyitótáncot követő egy, másfél óra leforgása alatt tulajdonképpen megvoltak a bulis képek is….. darabszámra legalábbis 🙂 Ez az este is olyan hamar eltelt, de fantasztikus élményekkel térhettem haza ismét.

A duplázásnak sincs ám oly könnyen vége 🙂 Az egyik koszorúslány a csokordobásnál két csokrot kapott el 🙂

RékaPeti kreatív fotóit egy külön napon készítettük el abban a hotelben, ahol már régóta szerettem volna fotókat készíteni. Mert számomra új inspirációt, új motivációt, új kihívást jelent. Főleg ha ebben a partnereim is cinkostárssá válnak és feltétel nélküli bizalmukat élvezhetem. Szóval olvadás 2.6.

Bár a két esküvő hangulatában eltért egymástól, mégis felejthetetlenül jó élmény volt mindkettő. Hálás köszönet ÁdámDorkának, amiért elfogadták a kreatív fotózási helyszínre tett javaslatomat. RékaPetinek pedig a fényekre tett javaslatomért! Köszönöm a kedvességüket, a közvetlenségüket, a vagányságukat, a szeretetüket. Úgy érzem joggal mondhatom, mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen embereket ismerhetek meg a munkám során, mint ők és családjaik, barátaik. Olvadás 100.1.
Köszönöm nekik, hogy engem választottak és hogy életük részese lehetek. Az érzés olyan, mintha családtag lennék 🙂 Imádat! Millió ölelésem és puszim! <3

Tekintsétek meg az egyik képekből készült MonaShow-t ITT !!

És had osszam meg Veletek ÁdámDorka visszajelzését. Katt ide: https://www.szalaymona.hu/kislabujjtol-fejtetoig-percekig-libaborosek-voltunk-es-ujraeltuk-az-eskuvonket/

Tetszett? Kérj ajánlatot esküvői fotózásra!

  Végezetül néhány kreatív képet és menyasszonyi portrét a duplázás jegyében:

  ÁdámDorka egyik kedvenc képe:

   

  2 hozzászólás
  • Zsuzsanna

   2017. július 27. @ 23:16 Válasz

   Mona!
   Nagyon nagyon kifejező amit leírtál és tökéletesen visszaadta mindkét nap hangulatát. A csodás képek pedig tükrözik a fiatalok eleganciáját, vidámságát és örömét. Nem tudjuk, csak próbáljuk szavakkal kifejezni a köszönetünket és az emberi, szakmai nagyrabecsülést.

   • Mona

    2017. július 28. @ 09:02 Válasz

    Nagyon köszönöm a kedves sorokat Zsuzsa! Köszönöm, hogy vagytok nekem <3
    Bízom benne, hogy máskor is találkozhatunk még, netán még salsázni is fogunk együtt 🙂

  Hozzászólás írása

  Pin It on Pinterest