Elegáns vidéki esküvői helyszínek

Esküvői helyszínek vidéken az elegancia jegyében

Esküvőfotósként számos nagyvárosban és vidéki kúriákban, kastélyokban, színvonalas és luxus hotelekben is megfordultam már. A tapasztalatok megosztóak, eltérőek, sőt az egyazon helyszínen szerzett élmények sem egyformák. Nyilván a vidéken tartott esküvőknek megvan a maga atmoszférája, hisz legtöbbször távol esnek a város zajától, vagy hatalmas birtok veszi körül az épületeket. Mindenképpen kényelmet jelent a vendégek szempontjából, mert megkímélitek őket az utazgatásoktól.

A vidéki esküvői helyszín kiválasztásakor más szempontokat kell figyelembe venni, mint fővárosi helyszínek esetén.
A parkolási lehetőségek általában jobbak, de néhány esetben a megközelíthetőség problémát szokott okozni, ha pl. pontos cím megadása nem lehetséges. Jó szervezéssel, részletes leírással vagy térképpel ez is könnyen kiküszöbölhető.
Szintén fontos szempont lehet a vendégek elszállásolásának lehetősége. Ha nem áll rendelkezésre megfelelő számú szoba, akkor a környékbeli lehetőségeket kell górcső alá venni.
Ha tervben szerepel kültéri szertartás is, mindenképpen érdeklődni kell, hogy rossz idő esetén van-e lehetőség ugyanazt a létszámot kényelmesen elhelyezni beltérben.
Kastélyok esetén előfordulhat, hogy a légkondicionálás nem lehetséges műemlékvédelmi szempontok miatt. Ilyenkor azt érdemes megnézni, hogy az adott terem (termek) szellőztethetősége mennyire megoldott.

Nézzünk két, prominens esküvői vacsorahelyszínt:

Liszkay Vineyard Estate – Balatonfelvidék, Monoszló:  A festői Káli medencében helyezkedik el.  A magyar Toscana-ként szokták emlegetni. Pazar kilátás nyilik mindenfelé. A helyszín kisebb családias és közepes létszámú esküvők megrendezésére alkalmas. A kúria kilinc exkluzív és egyedi stílusú szobát biztosít vendégei számára. A gyógy- és wellnessközpont, a szauna, a gőzszoba, a kandalló, a külső medence, a borgaléria kiváló pihenési lehetőségeket, élményeket rejt az esküvő előtt is és az után is.
A szerencsések Liszkay Mihály zongorajátékát is hallgathatják és ízlelgethetik díjnyertes borait.


Zalacsány, Batthyány Kastélyszálló és Kúria: A Balaton észak-nyugati csücske. Autópályáról is jól megközelíthető. Kellemes élményeket, pihenési lehetőségeket tesz lehetővé az ott házasulandók és vendégeik részére mindamellett, hogy van lehetőség a nagyobb létszámú esküvőket egy külön épületben megrendezni, mely épület két szintes, alsó szintjén a konyhával. A kastély vagy a kúria kertje pedig szertartások megtartására is alkalmas. A vendéglátás ötcsillagos minden tekintetben. A környéken is számos fotózási lehetőség kínálkozik.


Ne feledd, hogy a jobb helyszíneket időben le kell foglalni. Kössetek mindenre kiterjedő szerződést! Kérj segítséget az esetleges buktatók megoldásához!
De mindenképpen tervezz úgy, hogy a vendégeid úgy emlékezzenek a napodra, hogy az legyen a legszebb esküvői élményük!

A budapesti kedvenc helyszínekről szóló írásomat pedig itt olvashatjátok: https://www.szalaymona.hu/elegans-budapesti-eskuvoi-helyszinek/
Itt pedig a friss és történetekkel színesített portfólióm: https://www.instagram.com/szalaymona/

Kérj ajánlatot esküvőfotózásra!

    Nincsenek megjegyzések

    Hozzászólás írása

    Pin It on Pinterest