Sziaaa!!
Szalay Mona vagyok, a fotósok D. Mona, az ország egyik legelismertebb esküvőfotósa, oktató és édesanya. Eredetileg képzőművész pályára szántak az Égiek, de a bürokrácia erősebb ellenségnek bizonyult a tehetségnél…
Meg nem erősített hírforrások szerint az esküvőkön földönkívülieket meghazudtoló módon el tudok tűnni fényképezőgép mögött, és így paranormális jelenséggé válik, amikor elküldöm a kész portfóliót. A vizuális élmények mellett egyesek különös mellékhatásokról számoltak be a saját képeik láttán: libázó a bőr, fejtetőtől a legkisebb lábujjig. Míg mások megjárják a szélsőségeket: hol könnyeznek, hol kacagnak meghatódottságukban és örömükben.
A humor és irónia nem elnyomott tulajdonságom, nem félek használni. Ezáltal menthetetlen vonzalom alakul ki a partnereimmel és kölcsönösen bizalmaskodunk egymással az esküvő után is.

Jelen írásom azoknak szól, akik eredetileg is 2021-re, vagy koronavírus járvány miatt a 2020-ra tervezett esküvőjüket későbbi időpontra tervezik, vagy át kellett szervezniük, vagy a házasságkötést idén mindenképpen megtartják, a bulit csak jövőre.
A 2020. évi esküvők kapcsán egy ajándék slideshow-val kedveskedem, illetve egy másfajta fotózásra szóló kedvezménnyel azoknak, akik a vőlegényüket – leendő férjüket – szeretnék megajándékozni egy különleges ajándékkal. 

Nézz slideshow-kat!: https://vimeo.com/szalaymona  (Egész napot felölelő képek)
Nézz képeket!: https://www.szalaymona.hu/portfolio_page/eskuvok/

Összefüggések az esküvők és a Covid-19 között

Bárcsak ez a rész kimaradhatna!….  Átugorható rész következik.
A 2020. márciusában kihirdetett világjárvány megfékezésének érdekében a Kormány betiltotta a rendezvényeket. Az intézkedések sajnos a 2020-ra tervezett esküvők jelenős részét érintette, amely miatt rengeteg házasulandó pár és az esküvőzésben részt vevő vállalkozó is nagyon nehéz helyzetbe került. Ezzel előre senki számolhatott, de mostanra már enyhítettek a korlátozásokon és az esküvők is megtarthatók. (Hivatalos tájékoztatásról a közlönyökben olvashatsz).

Az internetet és a közösségi oldalakat elözönlötték a különböző cikkek, írások azzal kapcsolatban, hogy mi az amit ebben a szituációban a lefixált esküvőkkel tenni lehet, vagy tenni kell. Erről nem szeretnék véleményt alkotni, mivel – véleményem szerint – minden egyes elhalasztott esküvő egyedi “elbírálásra” szorul, a szerződő felek közös megállapodással döntenek a továbbiakról.

Száraz Covid19 tények

A helyzet egyenes következménye, hogy az átszervezések miatt a 2020. késő őszi, téli, illetve a jövő évi szezonban jóval több esküvői rendezvénnyel lehet majd számolni. Nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, hogy az álomhelyszín, vagy az álomszolgáltató az álomdátum napján már nem lesz elérhető. Az anyakönyvi hivatalok szintén túlterheltek lesznek.
Bizonyára rengeteg idő, energia és pénz fordítható a szervezésre és nyilván a lehető legjobbat, legtöbbet szeretnétek kihozni – nemcsak – a jelenlegi helyzetből.

Larus_Etterem_Budapesti-eskuvo_91208Ajánlás azoknak, akik még gondolkodnak vagy várnak az esküvő átszervezésével

Egy nem hivatalos felmérés szerint azok, akik házasságkötésre szánták el magukat,  a késő őszi, kevesebben a téli, java részt pedig a 2021-es időpontok mellett voksolnak. A legbiztosabbnak azt tartom, ha téli esküvőben, de még inkább jövő évi dátumban gondolkodtok.

Van még egy szintén szimpatikus megoldás, ami nem is annyira új keletű. Ha mindenképpen ragaszkodtok a kiválasztott (idei) dátumhoz, a polgári szertartásnak – általában – nincs akadálya, ha szűk családi körben tartjátok. A násznéppel való ünneplést, a bulit pedig áttervezhetitek jövőre, amikor már csak mosolyogni fogunk ezen a nehéz időszakon. Az ilyen rövid időtartamú fotózásra is van egy külön ajánlatom.

Hétköznapi esküvő a koronavírus idején?

Igen! Ha valami okból kifolyólag jövőre nem lehet, vagy nem akarjátok átvinni az esküvőtöket és a szombati napokon már nem találtok megfelelő helyszínt, mindenképpen kifizetődő megoldás lehet a hétköznapi esküvő. (Meg nem erősített információk szerint egyes szolgáltatók 15-30%-os áremeléssel kínálják szolgáltatásaikat a 2021-es szezonra, mely már most jól érzékelhető.)

Drága Mona,
Mi köszönjük, hogy megismerhettünk és ahogy a férjem mondta, reméljük, hogy a jövőnket Veled is megoszthatjuk, hogy aztán mi is megoszthassuk az általad megörökített pillanatokat az utódainkkal. 
Bármennyire is úgy ismerem magam, mint aki viszonylag tömören és értelmesen össze tudja foglalni a tapasztalatait, érzéseit egy emberről, vagy a munkájáról, a vele eltöltött időről, a vele megosztott láthatatlan térről és annak minden rezdüléséről, az “energiáról” ami áramlik közöttünk, most még sem találok igazán találó szavakat, gondolatokat. Azt hiszem képtelenség összefoglalni úgy igazán Téged, egyáltalán a lényedet. Mona! Ha Istennek lenne emberi vágya, akarata arra, hogy valaki megörökítse azt, amit az embernek önmagából adott, Téged választana.
Szeretünk,
D&A

A színvonal, professzionális szolgáltatás megtartása

A képek archiválása, azok kiválogatása, a képkidolgozás, a retusálás minden esetben időbe telik. Azt gondolom, hogy a legkorrektebben akkor járok el a már szerződött párokkal és a jövőbeli partnereimmel is, ha 2021-re nem vállalok dupla mennyiségű munkát csak azért, hogy az idén elmaradt teljes bevételemet pótolni tudjam. Hisz az emberi teljesítőképességnek is van egy felső határa. Így viszont tudom garantálni:
a gyors és pontos határidőket (nem kérek sürgősségi felárat),
a magas színvonalat (csúcskategóriás eszközökkel dolgozom),
a professzionalitást (erről inkább “személyesen”,  mert ez sok mindent felölel),
a kreativitásomat (kerülöm a sablonosságot, az egyhangú és unalomig ismételt egyforma képeket),
hibalehetőségek minimálisra szorítását (ez magától értetődik).

Akár 2020. évről kell átszerveznetek az esküvőtöket, akár eleve 2021. évre terveztétek azt, minél előbb kezdjétek el a szervezést, különösen a polgári és egyházi dátum, a helyszín, a zenekar/DJ / ceremóniamester, menyasszonyi ruha és természetesen a fotósra figyelemmel. Ők a legfontosabb szereplői egy-egy esküvőnek (a sorrend persze mindenkinél más-más lehet).
Ha most szerződtök fenti szolgáltatókkal, idén “csak” a foglalók kifizetésével kell számolnotok. A többit kényelmesen intézhetitek amikor csak időtök és a pénztárcátok engedi, vagy halaszthatjátok jövőre is. Viszont a legfontosabbakat, az álomszolgáltatókat már most a zsebetekben tudhatjátok!

Plusz segítségnyújtás: szívesen ajánlok megbízható, profi kollégákat más szakmákat érintően, szervezőt, szervezői tanácsadást is annak érdekében, hogy a Nagy Nap gördülékenyen, fennakadások nélkül megvalósulhasson, valóra válthassátok az elképzeléseiteket és önfeledten élvezni tudjátok azt a vendégeitekkel.

 

Írd meg az esküvőtök időpontját és helyszínét, az eseményeket – amelyekről fotókat szeretnél-, a vendégeid várható létszámát! Kérj ajánlatot az alábbi űrlap segítségével, hívj telefonon: +36 30 241 8371, vagy írj nekem: info.szalaymona@gmail.com

     

     

     

    Pin It on Pinterest