Szalay Mona vagyok, a fotósok D. Mona, az ország egyik legelismertebb esküvőfotósa, oktató és édesanya. Eredetileg képzőművész pályára szántak az Égiek, de a bürokrácia erősebb ellenségnek bizonyult a tehetségnél…
Meg nem erősített hírforrások szerint az esküvőkön földönkívülieket meghazudtoló módon el tudok tűnni fényképezőgép mögött, és így paranormális jelenséggé válik, amikor elküldöm a kész portfóliót. A vizuális élmények mellett egyesek különös mellékhatásokról számoltak be a saját képeik láttán: libázó a bőr, fejtetőtől a legkisebb lábujjig. Míg mások megjárják a szélsőségeket: hol könnyeznek, hol kacagnak meghatódottságukban és örömükben.
A humor és irónia nem elnyomott tulajdonságom, nem félek használni. Ezáltal menthetetlen vonzalom alakul ki a partnereimmel és kölcsönösen bizalmaskodunk egymással az esküvő után is.

Jelen írásom azoknak szól, akiknek koronavírus járvány miatt át kellett szervezniük az esküvőjüket, vagy a házasságkötést mindenképpen megtartják, a bulit csak későbbi időpontban.
Nézz slideshow-kat!: https://vimeo.com/szalaymona  (Egész napot felölelő képek)
Nézz képeket!: https://www.szalaymona.hu/portfolio_page/eskuvok/

Összefüggések az esküvők és a Covid-19 között

Bárcsak ez a rész kimaradhatna!….  Átugorható rész következik.
A 2020. márciusában kihirdetett világjárvány megfékezésének érdekében a Kormány betiltotta a rendezvényeket. Az intézkedések sajnos a 2020-ra tervezett esküvők jelenős részét érintette, amely miatt rengeteg házasulandó pár és az esküvőzésben részt vevő vállalkozó is nagyon nehéz helyzetbe került. Ezzel előre senki számolhatott, de mostanra már enyhítettek a korlátozásokon és az esküvők is megtarthatók. (Hivatalos tájékoztatásról a közlönyökben olvashatsz).
Az internetet és a közösségi oldalakat elözönlötték a különböző cikkek, írások azzal kapcsolatban, hogy mi az amit ebben a szituációban a lefixált esküvőkkel tenni lehet, vagy tenni kell. Erről nem szeretnék véleményt alkotni, mivel minden egyes elhalasztott esküvő egyedi “elbírálásra” szorul, a szerződő felek közös megállapodással döntenek/döntöttek a későbbiekről.

Száraz Covid19 tények

A helyzet egyenes következménye az lett, hogy az átszervezések miatt a 2020. késő őszi, téli, illetve a 2021.évi szezonban jóval több esküvői rendezvénnyel lehetett számolni. Nagyobb valószínűséggel fordulhatott elő, hogy az álomhelyszín, vagy az álomszolgáltató az álomdátum napján már nem volt elérhető. Az anyakönyvi hivatalok szintén túlterheltek voltak.
Bizonyára rengeteg idő, energia és pénz fordítható a szervezésre és nyilván a lehető legjobbat, legtöbbet akarta kihozni mindenki és nemcsak az akkori helyzetből.
A 2021-es esküvőszezonban jóval kevesebb házasság köttetett, mint a korona előtti időkben. Többen döntöttek nagyon szűk családi körben tartott esküvő, vagy a végleges elhalasztás mellett. Voltak – és szerintem lesznek is -, akik valami másra költik majd azt az összeget, amit ruhára, bulira, dekorációra, stb. költöttek volna.

Larus_Etterem_Budapesti-eskuvo_91208Ajánlás azoknak, akik még gondolkodnak vagy várnak az esküvő átszervezésével

Egy nem hivatalos felmérés szerint azok, akik házasságkötésüket 2020-ra tervezték, azok közül többen szánták el magukat 2020-ban,  a késő őszi, kevesebben a téli, java részt pedig a 2021-es időpontok mellett.

Volt még egy szintén szimpatikus megoldás, ami nem is annyira új keletű. Akik ragaszkodtok a 2020-2021-es dátumhoz, a polgári szertartást szűk családi körben tartották meg, a násznéppel való ünneplést, a bulit pedig későbbre tervezték/tervezik, amikor már csak mosolyogni fogunk ezen a nehéz időszakon. Az ilyen rövid időtartamú fotózásra jelenleg is van egy külön ajánlatom.

Hétköznapi esküvő a koronavírus idején?

Igen! Ha valami okból kifolyólag nem lehet, vagy nem akarjátok, vagy szombati napokon már nem találtok megfelelő helyszínt, mindenképpen kifizetődő megoldás lehet a hétköznapi esküvő. (Meg nem erősített információk szerint egyes szolgáltatók 15-30%-os áremeléssel kínálták szolgáltatásaikat a 2021-es szezonra, mely jól érzékelhető volt, továbbá sok helyszín ment csődbe a korlátozások következtében.)

Drága Mona,
Mi köszönjük, hogy megismerhettünk és ahogy a férjem mondta, reméljük, hogy a jövőnket Veled is megoszthatjuk, hogy aztán mi is megoszthassuk az általad megörökített pillanatokat az utódainkkal. 
Bármennyire is úgy ismerem magam, mint aki viszonylag tömören és értelmesen össze tudja foglalni a tapasztalatait, érzéseit egy emberről, vagy a munkájáról, a vele eltöltött időről, a vele megosztott láthatatlan térről és annak minden rezdüléséről, az ?energiáról? ami áramlik közöttünk, most még sem találok igazán találó szavakat, gondolatokat. Azt hiszem képtelenség összefoglalni úgy igazán Téged, egyáltalán a lényedet. Mona! Ha Istennek lenne emberi vágya, akarata arra, hogy valaki megörökítse azt, amit az embernek önmagából adott, Téged választana.
Szeretünk,
D&A

A színvonal, professzionális szolgáltatás megtartása

A képek archiválása, azok kiválogatása, a képkidolgozás, a retusálás minden esetben időbe telik. 2020-ban úgy éreztem, hogy a legkorrektebben akkor járok el a már szerződött párokkal és a jövőbeli partnereimmel is, hogy 2021-re nem vállaltam dupla mennyiségű munkát csak azért, hogy az akkor elmaradt teljes bevételemet pótolni tudjam. Hisz az emberi teljesítőképességnek is van egy felső határa. Így viszont tudtam garantálni:
a gyors és pontos határidőket,
a magas színvonalat (csúcskategóriás eszközökkel dolgozom),
a professzionalitást (erről inkább “személyesen”,  mert ez sok mindent felölel),
a kreativitásomat (kerülöm a sablonosságot, az egyhangú és unalomig ismételt egyforma képeket),
hibalehetőségek minimálisra szorítását (ez magától értetődik).

Plusz segítségnyújtás: szívesen ajánlok megbízható, profi kollégákat más szakmákat érintően, szervezőt, szervezői tanácsadást is annak érdekében, hogy a Nagy Nap gördülékenyen, fennakadások nélkül megvalósulhasson, valóra válthassátok az elképzeléseiteket és önfeledten élvezni tudjátok azt a vendégeitekkel.

Írd meg az esküvőtök időpontját és helyszínét, az eseményeket – amelyekről fotókat szeretnél-, a vendégeid várható létszámát! Kérj ajánlatot az alábbi űrlap segítségével, hívj telefonon: +36 30 241 8371, vagy írj nekem: info.szalaymona@gmail.com

     

     

     

    Pin It on Pinterest