Esküvőfotós mentor program

Esküvőfotós képzés – mester tanítvány típusú kurzus

Esküvői fotósként és az UGEF (Új Generációs Esküvő Fotózás) egyik vendégelőadójaként gyakran irányul felém a kérdés, hogy  tanítok-e más fórumokon? Van-e lehetőség arra, hogy tanítványokat magammal vigyek az általam elvállalt esküvőkre? Nos a válaszom: Igen!
Mert fontosnak tartom, hogy pártfogoltjaimon keresztül emeljem az esküvői fotózás színvonalát. Rajtuk keresztül is irányt mutathassunk a kevésbé sikeres és a kezdő fotósoknak.

Az esküvős program kapcsán elsősorban gyakorlottabb fotósok részére kínálok fejlődési lehetőséget, akiknek a technikai megoldások, kompozíciós alapszabályok ismerete nem jelent különösebb problémát. Ismerik a saját felszerelésük lehetőségeit és korlátait és az alkalmas az esküvői megbízások teljesítésére. Kezdő fotósok részére lentebb olvashatjátok a tudnivalókat.

A szerencsések

közelebbről megismerhetik a stílusomat, a látásmódomat, a kommunikációmat. Betekintést nyerhetnek a képek kidolgozásának folyamatába és inspirálódhatnak. Ez azért fontos, mert ilyen információk workshopokon, más oktatásokon nem hangoznak el. A programra jelentkező személyek  “mester-tanítvány” típusú képzésben vehetnek részt. Személyes tanácsadóként támogatom őket fejlődésükben. A közös munka során a konzultáció személyes, telefonos, email-es és közösségi csatornákon történhet.

Ha szeretnéd felvenni velem a kapcsolatot, gyűjts össze 30-40 különböző megbízásokon készült fotót,  elsősorban esküvői témában! Értelem szerűen nem workshopokon készült munkákra gondolok. Web- és facebook oldalad megjelölésével csatolj egy rövid bemutatkozó levelet és csatold a képeket a következő formában: a képek hosszabbik oldala egységesen 1500 pixel széles legyen, a felbontás 72 dpi. Nyilatkozom, hogy a fotóidat illetéktelenül nem használom fel sehol és semmilyen fórumon.
Megállapodásunk előtt mindenképpen szeretnék Veled személyesen találkozni.

Mit adok még?

– esküvőnként 30 db tetszőlegesen kiválasztott fotó elemzése,
– iránymutatás az utómunka kapcsán, igény szerint egyszeri  gyakorlati oktatás 2-3 óra időtartamban,
– az egyes esküvőkön technikai iránymutatás (feltéve, hogy a körülmények lehetővé teszik),
– az egyes esküvők átbeszélése más szempontból is,
– a lehetőségek függvényében a kreatív fotózáson való aktív részvétel,
– az esküvőkön közreműködő más szolgáltatókkal történő megismerkedés.

Kitételek:

– az elsődleges szempont az ügyfél érdekeinek tiszteletben tartása,
– a kreatív fotózáson készült képek megjelölve használhatók fel. (Ennek célja, hogy a leendő ügyfeleid egyike se érezhesse magát becsapva, mert a felügyeletem alatt készített fotóid nem tekinthetők önálló szellemi terméknek. A felelősség ezért az én vállamat terheli, és amelyhez nem szeretném a nevemet adni),
– az alkalomhoz illő megjelenés,
– a kezdési időpontok pontos betartása.

Amit nem tudok biztosítani, garantálni:

– fotós felszerelés,
– étkezés,
– a kezdési helyszínre illetve az otthonodba történő utazás (kivétel a teleautó-hoz hasonló szervezéssel),
– a képek felhasználhatósága, amennyiben az ügyfél nem járul hozzá,
– az ügyfelek részére  általad készített fotókért külön díjazás,
– az egyes esküvőkön eltöltött időtartam eltérő lehet.
Szintén ide kívánkozik, hogy alapvetően természetes fényekkel dolgozom, ezért elsősorban hasonló látásmóddal rendelkezők jelentkezését várom.

Ami rajtad múlik:
– a képek átadása korlátozott számban az ügyfél részére, a lelkesedésed.

Az ár: alkalmanként 70 000 Ft (négy és öt alkalom esetén 50 000 Ft), melynek első részlete (50%), a második a második esküvő alkalmával esedékes. Egy fotóst minimum 3, maximum 5 alkalommal tudok magammal vinni.

Kezdő fotósok részére egyéni fotósoktatás

– fényképezőgép nélkül kísérsz, figyelsz, a fotózás után felteheted a kérdéseidet: 5 000.-Ft/alkalom (30 percben),
– a háttérben fényképezel, figyelsz, kidolgozod a képeidet és egy online felületen megírom azokat az észrevételeket, amelyek segítenek a fejlődésben: 10 000.-Ft/alkalom,
– képkidolgozás, retusálás tanácsadás saját eszközökön 7 000.-Ft/óra,
– egyéni fotós oktatás modellel úgy, hogy csak Te fotózol 10 000.-Ft/óra, lehet kültéren vagy stúdióban. Ez esetben esetleges plusz költséggel kell számolnod (modell-díj, stúdió bérleti díj). Javaslom a min. 2 órás fotózást a sok információ és a konzultációk miatt. Segítek a beállításokban, a kompozíciókban, a megfelelő eszköz kiválasztásában.
A minimális rendelés összege 45 000.-Ft. A fenti lehetőségeket bárhogy összeállíthatod.
Amennyiben éles fotózáson veszel részt kitétel, hogy a munkámban nem zavarhatsz, az elsődleges az ügyfél és a képek.
Ha Te fotózol és túl nagy távolságra kell menni akkor az útiköltség, ill. az utazással töltött idő plusz összeget jelent.

Glamour és/vagy boudoir fotós oktatás

Változó időpontokban elérhető. A korábbi és a tervezett workshopokról a blogban találsz információkat.
Akik részt vettek eddigi boudoir workshopjaim egyikén, azoknak ingyenes hozzáférés biztosítok egy zárt facebook csoporthoz. Itt is kielemezzük az elkészült képeket.
Remélem, hogy a 2006 óta szerzett szakmai tapasztalatom, türelmem irányodban meggyőző tud lenni ahhoz, hogy a fejlődésedhez kisebb-nagyobb mértékben hozzá tudjak járulni.
Szeretettel várom jelentkezésedet a info.szalaymona@gmail.com email címen, vagy az alábbi űrlap segítségével! Számlaigényedhez írd meg számlázási adataidat!


    Üdvözlettel,
    Mona

    Nincsenek megjegyzések

    Hozzászólás írása

    Pin It on Pinterest