foryou

ESKÜVŐI FOTÓK ? AHOGY ÉN KÉSZÍTEM

Olvasd el mitől lesznek fotóid profik, egyediek, stílusosak!
Mit jelentenek számomra a fények, formák a színek?

Nézd meg egy vékony szeletét az esküvői fotóimnak!

Az esküvő (legtöbbször) csak egyszer adatik meg az ember életében. Ez egy olyan esemény, amikor mindenki csak Rátok figyel. Egy ilyen eseményt nem elég csak ?fotózni?. Ezt a napot úgy kell megörökíteni, hogy visszaadja azt az élményt, érzéseket és hangulatot, amit ezen a napon átéltek. Női esküvőfotósként és számos esküvővel a hátam mögött rájöttem arra, hogy az igazán jó, az igazán emlékezetes pillanatok megörökítéséhez nem elég a rutin, a tapasztalat. Nem elég a legváratlanabb helyzetek megoldása, vagy a profi felszerelés. Kell hozzá még néhány olyan emberi tulajdonság, amely nem tanítható. Ez a szenzitivitás, a pszichológiai érzék, az érzelmi intelligencia. A szakmai és élettapasztalat. Ettől lesznek majd a Ti képeitek is annyira egyediek, senki máséhoz nem foghatók.

A célom, hogy szívesen nézegessétek esküvői fotóitokat akkor is, amikor már unokáitokat ölelgethetitek nap mint nap!

Kik választanak engem? Azok, akik értik a képeim mögöttes tartalmát. Akik szintén mélyen átérzik egy ilyen fontos nap minden apró mozzanatát. Azok, akikkel az első találkozáskor órákig tudunk beszélgetni az élet nagy dolgairól. Akikkel együtt tudok örömkönnyeket potyogtatni vagy nevetni az esküvő napján. Vagy, akiknek vizuális látásmódja hasonló az enyémhez. Ők azok, akik érzik a fotókban rejlő puhaságot, a nőies megközelítést, az érzelmeket és a művészetet. Ők mind tudták, hogy mit vesztenének, ha racionálisan, csupán a számok alapján döntöttek volna egy másik fotográfus mellett. Nekik fontos a belső harmónia megteremtése a mindennapjaikban és így esélyt kaphattam arra, hogy elkészíthessem álmaik esküvői  képeit. Remélem Te is közéjük tartozol és hamarosan találkozhatok Veletek is!

Zenés esküvői csemegék
Néhány jó tanács a fotósválasztáshoz. Katt ide!

 

?A profizmusnak mindig megvan az eredménye. Az elején sokan nem értik, hogy Te miért teszed másként a dolgokat, mint a többiek, a végén pedig majd azt mondják, szerencséd volt. Soha ne törődj a középszerű emberek negatív véleményével, gondolkodj profiként. Csak az átlagos ember van meggyőződve arról, hogy mindig a legjobb formáját nyújtja!?

Tonk Emil
(Magyar Marketing Szövetség egyik alapítója és ügyvezető alelnöke)

A fénnyel a formákat hangsúlyozzuk, az árnyékkal a térbeliséget erősítjük. Vele visszaadhatjuk a plasztikusságot, vagy a tárgy sík jellegét. A fény-árnyék puhaságával vagy keménységével, a színek melegségével vagy hűvösségével más és más hangulatú képeket készíthetünk. A fények,  a színek, a formák játékával alkotásokat hozhatunk létre.

Azt gondolom, hogy a jó esküvői fotográfusnak jól kell látnia a fényeket, a színeket, formákat, árnyalatokat, a teret. Az igazi főnyeremény, ha vizuális típusú fotográfusra sikerül rátalálnod, mert ő képes mindezeket egyszerre, egy időben látni. Mindezt a maga hasznára fordítani, melynek eredményeképp az esküvőd napján készült fotóid egyediek lesznek. Nemcsak a kreatív fotózás során, hanem bárhol és bármikor a nap folyamán, bármilyen más fotózáson.

Azonban az egyedi fényképek elkészítéséhez még nem elég a jó fotó. E szempontból igen fontos a digitális képfeldolgozás fázisa. A digitális utómunka legalább akkora kreativitást és látásmódot igényel, mint maga a képek készítése. Ha ilyen egyedi és stílusról felismerhető fotókra vágysz, a legjobb helyen jársz!

Az esküvő fotózás ma már szakított a hagyományos,  sztereotip esküvői fényképezés stílusával. Miért? Mert a mai esküvő fotózás többféle stílusban történhet. Nagyon leegyszerűsítve két fő ágat különíthetünk el egymástól az esküvőfotózás világában. Az egyik a fotózsurnaliszta (vagy dokumentarista), a másik a glamour (más néven illusztratív) stílus.

A fotózsurnaliszta fotózásról alapvetően akkor beszélhetünk, ha végigkísérem a nap eseményeit és a saját látásmódom szerint, de instrukciók nélkül örökítem meg a nap eseményeit. A háttérben dolgozom szinte teljesen észrevétlenül. Ilyenkor készülhetnek a legjobb portrék rokonokról, barátokról, rég nem látott ismerősökről. Ezzel szemben glamour fotózásnál folyamatosan instruállak benneteket, különösen a kreatív esküvői felvételek készítésekor. Azonban elképzelhető, hogy megállítom a történések folyamatát a készülődéskor, a szertartások előtt vagy után, illetve a vacsorán egy-egy pillanatra.

A legtöbb esküvőn jellemzően mindkét stílusban készülnek fotók.

A stílusokról két korábbi cikket olvashatsz a blogomban is ITT és ITT is.

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT!

Szívesen elkészítem álmaid esküvői fotóit Budapesten, vagy vidéken, az év bármely napján. Kérj tőlem ajánlatot!

    Ne várd meg, míg mások esküvői dátumaival lesz tele a naptáram! 

    Pin It on Pinterest