Esküvői fények

Élményekben gazdag és tartalmas nyári szezont tudhatok magam mögött, kedves és szeretni való párokat ismertem meg. Mégis van valami, amiről ugyan nem szerettem volna írni, most muszáj lesz…. úgy érzem. A cikk célja, hogy segítséget nyújthassak azoknak, akik most tervezgetik esküvőjüket. Időben átgondolhassák a körülményeket és az esküvő költségvetését.

Feltételezem Te is tisztában vagy azzal, hogy a fotósnak fényre van szüksége munkájához. Az esküvői vacsora és buli helyszínén is. Az igazán nagyon jó fotók elkészítéséhez pedig nagyon sok, minőségi fényre. Ennek hiányában három lehetősége lesz a fotósodnak:

1. A vendégeid szemébe fog vakuzni, aminek a vendégeid nagy valószínűséggel nem fognak örülni. Ráadásul ennek a technikai kényszermegoldásnak köszönhetően a fotók a helyszín hangulatát sem fogják tudni visszaadni számotokra, ami úgy nyilvánul meg, hogy a fotózott személy(ek) mögött a háttér szinte teljesen sötét lesz.

2. A fotós kiegészítő fényforrást fog használni, mely hasonlóan kellemetlen helyzetet és hátrányos fotókat eredményez, mint amit az 1. pontban felvázoltam.

3. A hangulatot vissza fogja tudni adni Nektek képek formájában, de 90%-ban bemozdult, elmosódott képeket tud csak készíteni Rólatok és a vendégeitekről, ami néhány fotó erejéig izgalmas, azonban ha az összes kép ilyen lesz, annak kevésbé fogtok örülni. Vagy a képek számát leszűkíti a helyszín széles látószögben történő dokumentálására.

Sajnos tudomásul kell vennünk  -annak ellenére, hogy a XXI. századi technika jóval több lehetőséget biztosít már az esküvői fotósok számára mint akár 2-3-4-5 évvel ezelőtt-, hogy vannak bizonyos korlátozó tényezők, melyekre vannak megoldások, ha időben és körültekintően vágsz bele az esküvőd szervezésébe.

A legideálisabb esetben a vacsora helyszínén egy erre szakosodott fénytechnikai cég biztosítja a megfelelő világítást és hangulatfényeket, illetve ezek működtetését fontosabb pillanatokban, mint pl. a nyitótánc, vagy a menyasszonyi torta felvágásának ideje alatt. Ennél jóval gyakrabban találkozunk zenekarok, DJ-k által biztosított fénytechnikával, amit a legtöbb esetben a fotós a maga hasznára tud fordítani. Ám a forgófejes, gyorsan váltakozó, sokszínű fényeket kibocsátó berendezések (melyeknek a teljesítménye is lehet szűken mért), szintén megnehezíthetik a fotózás körülményeit. Ide kívánkozik az is, hogy az arcokon megjelenő színes foltokat, mintákat, pöttyöket nem minden esetben lehet értékelhetően eltüntetni a fényképekről. Ez esetben vagy soha nem fogod látni ezeket a képeket, vagy számíthatsz plusz költségekre a retusálásáért. A jobbik eset, ha lehet egyáltalán retusálni 🙂

Szintén ideális esetben vannak falak, de leginkább van világos mennyezet a vacsora helyszínén, melyet a fotós a maga hasznára tud fordítani és jó hangulatú, teljesen élvezhető fotókat tud számotokra készíteni.

Ha igazán fontosak számodra az esküvődről készült fotók, egy ilyen apróságon ne hagyd elbukni a napot! Egyeztess a választott fotóssal, zenekarra, DJ-vel. Akár közösen is! Mindenképpen fordíts több időt e kérdés tisztázására abban az esetben, ha az esküvődet kültérre tervezed!

A januárban indított sorozatom többi része itt olvasható az érzelmeinkről, az esküvői helyszínekről, a trendekről, az esküvőt megelőző napról, a menyasszonyi ruhákról.

Nincsenek megjegyzések

Sajnálom, a megjegyzések jelenleg nincsenek engedélyezve.

Pin It on Pinterest