Glamour és boudoir fotós workshop 2019 október

Glamour/boudoir fotós workshop – a Fotoplus támogatásával

Immáron a harmadik glamour / boudoir workshopot fogom tartani Budapest egyik legszebb fotóstúdiójában. A workshop tematikája – ahogy eddig is -, más lesz, mint másoknál.
Megmutatom mitől működhet jól egy beállítás teljességében és részleteiben. Megmutatom mivel erősítheted fel a képeidet, hogy a várt hatás ne maradjon el.

Ez a workshop Neked szól, ha:
– valóban szeretnél fejlődni, és helyt állni akkor is, amikor egyedül dolgozol,
– a pózok beállítása nehezebben megy számodra,
– szeretnéd tudni az apró kis részleteket, amelyekkel megalkothatod majd a saját tökéletes képeidet,
– tudni szeretnéd, hogyan “használom” a természetes és/vagy mesterséges fényeket,
– gyakorlatias oktatás keretén belül szeretnéd megismerni saját magad képességeit,
– kíváncsi vagy arra, hogyan kommunikálok a modelljeimmel,
– tudni szeretnéd mi előzi meg a fotózásaimat,
– kíváncsivá tett, hogy miért nem profi modellel dolgozunk a workshopokon.

Baumgartner Péter (Fotoplus)  jóvoltából a tavaszi alkalomról készült egy rövid mozgóképes összeállítás is. Katt ide!  A résztvevők visszajelzéseit pedig e bejegyzés alján olvashatod! ?

“Szia Mona,
Ezúton szeretném megköszönni, hogy ott lehettem a boudoir workshopodon, nagyon jól éreztem magam!
Jó néhány workshopon megfordultam már, de mind közül ez volt az egyik, ha nem a legjobb. Fotós szakmai és szervezési szempontból is a topon volt! Nagyon tetszett, hogy nem volt semmi üresjárat, az egész nap tömören ki volt töltve. Érződött, hogy ellentétben néhány másik workshoppal, nem arról szól a nap, hogy a neveddel eladtad a workshopot, és innentől hátradőlhetsz, hanem a lehető legtöbb tudást szeretnéd átadni. Az anyag pedig nagyon tömör, egyértelmű, hogy hosszú évek kemény munkája és tapasztalata alatt gyűlt össze az a rengeteg tudás, amit ilyen rövid idő alatt átadsz. Nagyon sok hasznos tippet mondtál, de számomra a leghasznosabb pózok finomhangolása volt, ahol nem csak megmutattad, hogy mit hogy kell, hanem azt is elmondtad, hogy miért. Külön tetszett, hogy mindenkivel egyénileg is foglalkoztál, és azokat is beállítottad instruálni, akik maguktól nem tették volna, és így segíthettél nekik kijavítani azokat a hibákat, amikre amúgy nem derült volna fény. Nagyon jó kis nap volt!” Baumgartner Péter (Fotoplus)

Nincsenek elvárások, de mindenképpen előnyt jelent, ha:
– tudod mitől lesz helyes az expozíció,
– ismered a saját felszerelésed lehetőségeit és korlátait,
– ismered a kompozíciós alapszabályokat,
– rendelkezel nagy fényerejű, fix objektívekkel,
– ismered a Lightroom-ot és a Photoshop-ot legalább alapszinten.

Tematika:
– bemutatkozás,
– néhány szó arról, hogyan kommunikálok, mi előzi meg a fotózást,
– néhány fontos információ a pózokkal, beállításokkal kapcsolatban – elméletben,
——-  Ez idő alatt elkészül a modellünk sminkje, frizurája is.  ——-
– gyakorlati oktatás (a ws nagyobb részét ez fogja képezni),
– ebéd,
– konzultáció, válogatás, képkidolgozás, retusálás,
– felmerülő kérdések tisztázása,
– ha marad idő és energiátok, akkor beszélgetünk is.

A Fotoplus támogatásával ismét lehetőség nyílik kipróbálni olyan eszközöket (fényképezőgép, objektív, lámpa), amelyeket talán csak a kirakatok polcain láthattál.

A workshop kis létszámú lesz (min. 9 fő, max. 12.) Így mindenkire jut elég idő, mindenki elkészítheti a legjobb szögből, a legjobb felvételeket. Több idő marad egy-egy beállítás részletes kielemzésére.

Amire számíthatsz:
– gyönyörű modell,
– elméleti és gyakorlati oktatás,
– válogatással és kidolgozással kapcsolatos konzultáció,
– minden kérdésedre válaszolok,
– zárt facebook csoport, ahol olvashatod a korábbi workshopokon készült képekhez kapcsolódó véleményeket.
Amit kérek Tőled:
– együttműködés a többi fotóssal,
– illő viselkedés a modellel szemben,
– néhány kép átadása a modellünknek.

Amit a Fotoplus nyújt, az alábbi eszközök tesztelhetősége:
? Sony full frame fényképezőgépek (A7RIII, A7III, A9),
? Canon (5DmkIV, EOS R),
?
Nikon (D850, Z7),
?
Fuji (X-T3, GFX 50s),
?
Pentax (K-1, 645Z).
a fényképezőgépekhez optikák széles választéka, beleértve a gyári optikákat (a ZEISS és Sigma kiválóságait) is.
Godox világítástechnikai eszközök.
Lehetőségeink szerint igyekszünk egyedi igényeket és kéréseket is teljesíteni.

A workshop dátuma: 2019.10.20. vasárnap.

Helyszín: Újpest. (kényelmes parkolással)
Érkezés, regisztráció 7,30-tól, fotózás 13,00-ig, ebéd 13,30-tól, ezt követően konzultáció, képkidolgozás. Tervezett befejezés 17,00-18,00 óra.

Részvételi díj:
9-10 fős létszám esetén 48 000.-Ft,
11-12 fős létszám esetén 42 000.-Ft.
A workshop ára az ebédet nem tartalmazza. (Á la carte választási lehetőség biztosított, erről előre küldök tájékoztatást.)

A részvételi díj első felének esedékessége legkésőbb 2019.10.15.
Összege 35 000.-Ft.
A második részlet az workshop napján készpénzben esedékes. (Lemondás esetén a foglaló nem jár vissza. Kivétel, ha küldesz valakit magad helyett.)

Szeretettel várom az érdeklődők jelentkezését a további információkért az info.szalaymona@gmail.com email címen! Írd meg a számlázási adataidat is!
Ha kérdésed van, azzal is segítheted a szervezést!

A korábbi workshopról szóló beszámolót itt olvashatod: https://www.szalaymona.hu/boudoir-es-glamour-workshop-ertekeles/

Kezeket az expógombra! Éljenek a fotósok! 🙂

Üdvözlettel,
Szalay Mona
fotográfus

  Az előző glamour – boudoir workshop kapcsán adott visszajelzések:

  Déber Gábor:
  TÖK JÓ VOLT!
  – Mivel azt mondtad, hogy nem jártál korábban ws-re így tudnod kell, hogy tőled messze sokkal több “törődést” kaptunk aznap mint más neves kollégától. Te olyan jól belőtted a létszámot, hogy tudtál mindenkinek értékes figyelmet adni.
  – Felhívtad a figyelmünket az apróságokra és úgy lekötötted a figyelmet a mondanivalóddal, hogy a hallgatóság nem esett bele a technikai kérdésekbe és nem a gépek nyomogatásával ment el az idő.
  – Nagyon tetszett, hogy ránk erőltetted a pózoltatást és utána segítettél kijavítani azt!!! Ez irtó fontos még ha sokan nyafogtunk is miatta!
  – Jó volt a közös ebéd, mert nem széledt szét a társaság és volt időnk egymást megismerni.
  Köszönöm

  Márton Andrea:
  – szerintem nagyon sok olyan dolgot tudsz mondani a fotósoknak, amit van értelme ws-be tenni, akár egy következőbe is,
  – másképp tartod, mint, amit eddig hallottam és ez jó, mert új színfolt vagy a ws-t tartók között :),
  – nem rossz ötlet az, hogy te nem fotózol közben, bár kicsit újszerű, de van ennek előnye is. De igazán nem tudtam eldönteni, hogy akarnám-e látni a képeidet a végén vagy jobb az, ha így teljesen átadod a figyelmedet nekünk és végig velünk foglalkozol, ami viszont nagyon szimpatikus volt,
  – tetszett, hogy nem adtad meg a válaszokat azonnal az egyszerű kérdésekre, hanem megpróbáltad rávenni az embereket, hogy gondolkozzanak először,
  – tetszett, hogy mindenkit megpróbáltál bevonni ebbe az egészbe és nem hagytad, hogy kimaradjon még akkor sem, ha szégyellős,
  – látszott a sok év tapasztalat abból, amiket elmondtál és jó volt, hogy nyíltan lehetett kérdezni bármit, mindenre őszintén válaszoltál,
  – tartottad az időpontokat, ami ritkaság, mert szinte minden ws-an alap a csúszás :).

  Galkó Éva:
  Már régóta szerettem volna egy ws-ra elmenni tanulni, de sajnos sok rosszat is hallottam ezekről a “tanfolyamokról”.  Amikor megláttam Monánál, hogy Ő is szervez most egyet, nagyon megörültem, mert szeretem a munkáit, szeretem amit csinál. Rövidke levelezés után úgy éreztem, hogy nem is kérdés…, nekem ott kell lennem! Bár már jó ideje fotózok, de nagyon sok hasznos dolgot tanultam. Tetszett, hogy nem profi modellt hozott Mona, és így valóban meg kellett dolgoznunk a helyes pózokért. Rengeteg hasznos tanácsot kaptunk, és a képek válogatásánál, és kielemzésénél is fogta a kezünket. Nem volt olyan érzésem, hogy futószalagon történnek a dolgok, azt éreztem, hogy mindenki egyformán fontos, legyen akár kezdő, akár haladó. Nagyon köszönök mindent!

  Tolner Zsófia:
  Először is nagyon büszke vagyok Rád, hogy belevágtál és a kezdeti hullámvölgy és csalódottság után, nem gondoltad meg magad. Látod milyen sokan szeretnének Tőled tanulni? 🙂
  Számomra nagyon hasznos volt a tegnap. Ugye nem az volt a célom, hogy csináljak egy giga sorozatot, hanem hogy a mögöttes  apróságokat ellessem, megtanuljam Tőled. Már most érzem, hogy ez a téma nekem nagy kedvenc lesz és törekedni is fogok erre, hogy fejlesszem magamban benne. És igen.. a legjobbaktól szeretnék tanulni!
  Mona, te egy csupa szív ember vagy! Tegnap 10 embernek adtál energiát és motivációt, hogy fejlesszék magukat tovább a fotózás egy igen nehéz területén. Ez nagy dolog, sose felejtsd el!
  Ölellek!

  Balázsi Andrea:
  Szia Mona! Nagyon köszi még egyszer a mai napot. Örülök, hogy végre megismerhettelek. Ha elkészül jövő héten a stúdió, igyekszem hasznosítani mindazt a sok jó ötletet amit átadtál. Nem lesz könnyű feladat de szeretem a kihívásokat… A beállításokban pózokban ma sok szuper dolgot mutattál. Elfáradtam, de hagyom feldolgozni magamnak.

  Ancsin Attila:
  Szeretném megköszönni a workshopot! Nagyon tetszenek a meglátásaid, az ötleteid, s természetesen a képeid. Számomra azért volt hasznos a részvétel, mert élőben is megtapasztalhattam, hogyan irányítod a modelled, inspirációt kaphattam, s gyakorolhattam. A magam részéről rengeteget jegyzeteltem, praktikus ötleteket, észrevételeket, amiket a későbbiek során talán alkalmazni is tudok majd én is élőben, nem feltétlen boudoir fotózáskor. Szívesen részt vennék máskor is hasonló jellegű fotózáson!

   

   

  Nincsenek megjegyzések

  Hozzászólás írása

  Pin It on Pinterest