Győr, barátok, esküvői torták

Győr mindig is kedves volt számomra, és akárhányszor ellátogatok ide, mindig bővül az indok, hogy újra és újra ellátogassak ebbe a városba. Hamar eljön az az idő, amikor egy nap már kevés lesz ahhoz, hogy mindenkit meglátogathassak, akiket megszerettem itt néhány év alatt.
A mostani látogatásom fő apropóját egyenlőre nem árulhatom el, de ami késik, nem múlik 🙂 A másik fő apropó Lengyel József cukrászmesterrel történő találkozás volt. Sokan ismerhetitek őt “Karamell Józsiként” 🙂 Ő a Torta és Karamell Szalon tulajdonosa.

Esküvői tortáit jómagam is már régebb óta ismertem, a kapcsolatot az éteren keresztül tartottuk, ám személyesen először csak tavaly decemberben volt szerencsém találkozni vele Budapesten, a Pearl Wedding Show-n, illetve kerek egy hete nyugodtabb körülmények között nála. A vendéglátás élményekben, no és persze süteményekben gazdag volt. Ismét megcsodálhattam pár remekművet (AZ esküvői tortákat) és elbeszélgethettünk az esküvőipar kulisszáiról is.

Kellemes érzés konstatálni, hogy a saját szakmánk iránt érzett szeretet és alázat szinte 100 %-ig egyformán működik bennünk, egyformán vagyunk fanatikusok, művészlelkek és egy kicsit őrültek is. Az is kiderült, hogy az emberek felé történő kommunikációnk is félelmetesen hasonló, de főként az, ahogy egyáltalán mint emberi lények működünk.

Józsi! Tudom, hogy most bólogatsz 🙂 Hihetetlen energiát kaptam Tőled, amitől a lelkesedésem felerősödött ezekben a szürke téli napokban, feledtette összes bánatom.

Amikor időpontot egyeztettünk, csupán gyümölcskenyér kóstolásról esett szó  -bevallottam neki, hogy nem vagyok édesszájú, ám ezzel a nasival le tudott kenyerezni és nem is volt nehéz dolga 🙂  Egy kisebb cukrászdára jellemző mennyiségű süteménnyel indulhattam haza.

Köszönöm ezt a kellemes délutánt, azt hogy a szabadnapodat miattam feláldoztad és persze a sok sütit ! A családom aranykeretbe foglalta a nevedet 🙂

A délelőtt folyamán találkoztam Eszterrel is, aki néhány hete esküvői fotózás miatt keresett meg. A bemutatkozást követően…. Bemutatkozás? Egy fenét! Eszter úgy adott két puszit az első személyes találkozásunkkor, mintha ezer éve ismernénk egymást. A vele töltött másfél óra alatt jóformán nem is az esküvőjéről, hanem az élet nagy dolgairól diskuráltunk. Mivel kedvese nem tudott eljönni, ezért egy újabb találkozó vár még ránk e hét végén 🙂 Várom!

Bedi Eszter, Klesitz Piroska, Sándor Kinga. Ők kihagyhatatlanok a győri látogatásaim során! Puszillak benneteket!ű

1Hozzászólás
  • […] az indokok száma, hogy miért szeretem ezt a várost annyira nagyon (egy korábbi cikk erről ITT). Eszternek pedig köszönök minden eddigit! Remélem még […]

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest