Milyen legyen a koszorúslányok ruhája az esküvőn?

Milyen szempontok szerint válasszunk a koszorúslányoknak ruhát?

Mire legyünk tekintettel?

Sok esküvőt terveznek úgy, hogy a napot a koszorúslányok (brides mades) teszik még emlékezetesebbé. Meg kell hagyni gyönyörű, ha 5-6 koszorúslány egyforma ruhában sorfalat áll, vagy ők vonulnak be a szertartáson mintegy felvezető csapat, fokozva ezzel az izgalmakat a vendégek előtt. A hölgykoszorú alkothatják az egész picik is és a menyasszonnyal hasonló korú lányok is.

Tekintve, hogy az esküvő egy olyan esemény amit nem ismétlünk meg évente, ötévente… Sőt! Leginkább arra készülünk, hogy egész életünkben egy lesz belőle. Ezért teljesen érthető, hogy mindenki a legjobbat, a legtöbbet szeretné kihozni a lehetőségekből.
Sok menyasszony úgy gondolja, hogy neki kell a vállára venni azt az édes terhet is, hogy ruhát válasszon a lányoknak. Pedig könnyen lehet, hogy ezzel teszi a legrosszabbat és csúnya összeveszésekhez, sértődésekhez vezethet, amit ugye senki sem akar. Nemcsak a menyasszony, hanem a koszorúslányok is a lehető legjobban szeretnének kinézni, tündökölni, hisz ők is a középpontban lesznek, akár egészen a vacsoráig bezárólag részt vehetnek a programokban.

Mit lehet tenni? Hogyan lehet elkerülni a konfliktusokat? A legjobb megoldás az, ha a lányok választhatnak maguknak ruhafazont. Természetesen megkötéseket lehet adni számukra: a ruha hosszára, színére, anyagára vonatkozóan, hogy az egységesség megmaradjon és passzoljon a menyasszony ruhájának stílusához, és az esküvői dekoráció színvilágához is. Ugyanaz a fazonú ruha megvarratható kisebb módosításokkal, de jól mutat az is, ha fazonjukban eltérnek. Ugyanolyan szabású költemény nem fog jól állni mindenféle alkatú hölgynek, és így ronthatjuk az összképet is. Az a hölgy pedig, akinek előnytelen ruhát kell viselnie egész nap kellemetlenül érezheti magát emiatt.


Azt gondolom, ha valakiket már kiválasztottál az esküvődre koszorúslánynak, Te is azt szeretnéd hogy jól érezzék magukat a nagy napon 🙂 Néhány száz esküvő részese lehettem már pályafutásom alatt. Hidd el, hogy nem ettől fog múlni a boldogság, a jókedv és a vidámság! Attól fog működni, ha nem veszel minden terhet a válladra, és meghagyod a lányok szabadságát.

Azt kívánom Neked, hogy valóra válhassanak álmaid! 🙂

És nemcsak hölgyek tölthetnek be ilyen szerepet az esküvőn, hanem a fiúk is (groom men)  🙂 És ne felejtkezzünk el a legkisebbekről sem!

[Contact_Form_Builder id=”2″]

Nincsenek megjegyzések

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest