Művészportrék színészekről, színművészekről

Portréfotózás, művészportrék színészekről

Ha tényleg létezik, hogy amire erősen gondolunk az megvalósul. Ha bevonzzuk magunkhoz, amire erősen koncentrálunk, akkor határozottan állítom, hogy ezek való igazak. Mindig is vágytam a híres emberek közelségére. Ez az álmom is teljesült, mert ezúttal nemcsak közvetlenségükkel tiszteltek meg.

2017 őszén egy kedves ismerősöm, akit esküvős szakmai körökből ismertem meg, megkeresett, hogy készítsek a zenekaráról koncert közben néhány felvételt. Aztán egy hirtelen jött ötletem kapcsán segítséget kértem tőle. És Ő segített is olyan szinkronszínészek (ilyen szó nincs is! 😀 ) felkutatásában, akik szívesen állnának a kamerám elé. Néhány napon belül egy vaskos névsort tartalmazó, számomra klasszis listával jelentkezett. Olvadtam… A projekt kapcsán felmerült félelmeim is nagyon hamar szertefoszlottak. Örömmel és ki-ki vérmérséklete szerinti ujjongással fogadta a felkérésemet.
Tekintve, hogy elfoglalt személyekről van szó, féltem, hogy utolsó pillanatos lemondásokkal, vagy késésekkel kell majd szembe néznem. Ám minden tiszteletet megkaptam Tőlük.
Minden egyes alkalom után repkedve tértem haza. És nagyon nehéz volt azt megállni, hogy a “titkomat” ne osszam meg másokkal addig, amíg elég képet nem készítettem el a projekthez.

A visszacsatolások is minden elképzeléseimet felülmúlták. A legkedvesebbet Galbenisz Tomasztól kaptam: “Kedves Mona, minden képedet, minden túlzás nélkül mondhatom, hogy egyszerűen imádom! Büszkén fogom mutogatni és persze megosztani másokkal a fotóidat! Örülök, hogy megismerhettelek, remélem lesz még alkalmunk dolgozni egymással! Sok pusziiiiii, Tomasz

Vagy Holl Nándor visszajelzése: “Kedves Mona! Megnéztem a képeket. Nagyon jók lettek. A feleségem szerint ilyen jó képeket még senki nem csinált rólam. 🙂 ”
Zakariás Évával és Laurinyecz Rékával a fotózások után több alkalommal is találkozhattam más jellegű fotózások, és színi előadásokon is.

E bejegyzéssel a magyar szinkron előtt szeretnék tisztelegni, amely méltán világhírű. Tisztelgek a színművészek tehetsége, kitartása, munkássága előtt.

Bizonyára a színészek nevei mind ismerősek lesznek számotokra. Abban pedig biztos vagyok, hogy a hangjuk még ismerősebben cseng a füleitekben. E sorozattal szeretném megmutatni az ő egyéniségüket, a jellemüket, a mosolyukat… Mindennapi lényüket. A hangok tulajdonosait, akiket számos híres mozi-, vagy természetfilmben, egy-egy televíziós csatorna, rádióállomás és neves cégek állandó hangjaként, vagy reklámokban már egész biztosan hallhattatok.

Köszönöm a mélyreható beszélgetéseket, a heccelődéseket, az idejüket, a közvetlenségüket, kedves mosolyaikat, a meghívásaikat előadásaikra.
És még annyi mindent szeretnék megosztani. Képet, élményeket, közös szelfiket… De mindent nem szeretnék bezsúfolni egyetlen bejegyzésbe 🙂
Fogadjátok szeretettel a sorozatokat a fotózások sorrendjében összeállítva.
Update! Íme a 2001-ben készült újabb sorozatok néhány felvétele.
További képek az instagramon és a facebook-on is!

Kassai Ilonáról
Jászai Mari díjas színésznő, a legtöbben a Harry Potterből Minerva McGalagony hangjaként ismerjük. Ganxta Zolee Édesanyja.

Málnai Zsuzsannáról
Leginkább a Zsebtévé Versmondólányaként ismerjük.

Makay Andreáról
Makay Sándor színművész lánya. Kisváros és a Jóban Rosszban c. televíziós műsorokból ismert.

Laurinyecz Rékáról
A Hadart Színház tagja, szinkron szerepei közül a legnépszerűbb a Csillagok háborúja.

Galbenisz Tomaszról
A Madách színház kíválósága, a Madagaszkárból Julien király hangja.

Zakariás Éváról
A Digi Sport csatornák hangja, a Lidl reklámhangja, Szenilla a Némó nyomában c. animációs filmből.

Galambos Péterről
Egy magyar telefontársaság állandó reklámhangja és Denzel Washington, Wesley Snipes, Vin Diesel magyar hangja.

Haagen Imréről
A Boomerang és a Cartoon Network hangja, énekes és ceremóniamester.

Holl Nándorról
Csillagkapu, dr. Hause, Star Trek, Született feleségek, a Jóbarátok Joey-ja.

Faragó Andrásról
A TV2 Séf állandó hangja, 2009-ben az év operett színésze, Drága örökösök, Valami Amerika 2-3., és megszámlálhatatlanul sok szinkronszerep.

Köszönöm ha lájkolod, és a megosztást sem tiltja törvény 🙂

Haagen Imre – gondolatai:

Megannyi hang, mindig másik arc. Egyszer kedves és szerethető asszony, máskor gyilkos némber. Egyszer tisztes családapa, máskor skizofrén időzített bomba. A hang azonban marad. Mert az már a mindennapjaink része. A kedvenc filmek kedvenc hangjai. Olykor a háttérzaj. Ami a lakáshoz tartozik. A kora estékhez. A családi mozizásokhoz. A mosópor is jobb, ha ő mondja. Ha az ő hangján méltatja a reklám. A fülünk azonnal felismeri, a szívünk megdobban. Rég nem hallott és sosem látott ismeretlen ismerősök. Férfiak és nők, sőt gyerekek. Aztán egy elcsípett interjú mondjuk egy magazin műsorban.

Felismerjük a hangot. Jé! Így néz ki? Nahát! De aranyos! De szép! Vagy éppen sokkal szimpatikusabb, meg emberibb, mint az a beképzelt amerikai sztár.

De jó lenne, ha minden hanghoz lenne arc!

Az igazi! Mert a nagy neveket tudjuk. Persze. Mert a Kern András, mint Woody Allen még ok, de az Inke László féle Kojak már csak a régi motorosoknak ismerős. Az Inke is meg a Kojak is. És a Für Anikó arca is megvan, persze, de Angela Lansbury hangja viszont hiába ismerős, a többségnek fogalma sincs, hogy ki is pontosan az az egyébként nem mellesleg és pláne nem véletlenül Kossuth-díjas magyar színésznő, akitől is, olyan szerethető ez a figura. Ugye benned is gyakran felötlik a kérdés, vajon ki van a hang mögött?

De valójában ezek bizonyos fokig érthető dolgok, hiszen amit elmondanak nekünk, amit megmutatnak, megtanítanak életünk során, azt talán tudjuk. Amit viszont nem, azt mégis honnan is? Meg miért is? Aztán persze közben még az idő is múlik. Jönnek az új és még újabb érdekességek, elavultnak tűnhetnek az egykori csodák. Se idő, se igény sokszor. A műveltség ma mást jelent, mint egykor. Világok tűnnek a ködbe. A csillagok halványulnak. Törvényszerűen. Hullnak. És születnek újak. De a jelen még itt van. Mert amit sokan elfelejtenek, nem is értenek, tagadnak az az, hogy az alig látható csillagok is csillagok. És igenis megérdemlik, hogy figyeljünk rájuk!

Nincsenek megjegyzések

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest