Nagyszüleink az esküvőn

Gyakran hallom esküvőkön a nagymamáktól:
Jaaaaj! Engem neeeee, mert olyan csúnya, öreg, ráncos vagyok!
Pedig hol lennénk -mi unokák- nélkülük! Milyen fontos szerepet töltenek be életünkben, nevelésünkben, felnőtté válásunkban. Ugye nem is kell részletezni. Nagyon szerencsés az, akinek vannak nagyszülei és akik komolyan kiveszik részüket a családi életben.

Az esküvő nem lehet teljes nélkülük! Hozzá tartozik a nagy naphoz, hogy ők is ott vannak, együtt ünnepelnek Veletek és a násznéppel. Amikor a házassági évfordulótokon előveszitek az esküvői fotóitokat, szívesen fogjátok nézni nagymamáitokról készült képeket is különösen akkor, ha  már nem lesznek közöttünk.
Számomra igazán megható pillanatok azok, amikor a párjaim nemcsak a szülőket, hanem nagyszüleiket is köszöntik egy-egy szál virággal, apró ajándékkal. Amikor boldogságtól könnyes szemeikkel rátok néznek és átölelnek benneteket.  Különösképp értékelem ezeket a pillanatokat azért, mert igazán szoros kapcsolatom egyik nagyszülőmmel sem volt. És ha szeretném sem tudnám már megölelni őket.

Imádom a XXI. századi nagyikat. Ők akik pózolnak, hülyéskednek, akár a mai fiatalok. Vagy épp csápolnak napjaink slágereire 🙂 Egy-egy esküvői vacsorán -még ha rövid időre is- de kapok egy-egy pótnagymamát. Ők azok, akik elkapják a grabancomat és ellenvetést nem tűrve leültetnek “Egyél fiam te is!” felszólítással. Vagy olyan ölelést kapok tőlük amikor búcsúzkodom, mintha a saját unokájuk lennék.

Gondoljatok rájuk is az esküvői szertartásokon! Köszöntsétek őket is egy szál virággal! A nagyszülők tudják csak igazán mit jelent az élet folyamatossága a gyermekneveléssel. Ők azok, akik igazán tudják és érzik, hogy ami bennük véget ér, az az unokákban, dédunokákban folytatódni fog. Emlékezz vissza kiskorodban mennyi melegséget, szeretetet, finom sütiket kaptál! 🙂 Ők is boldogok ha benneteket -unokákat- boldognak látnak.

Nincsenek megjegyzések

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest