Pózolj a kamerának!

Hogyan készülj az esküvői fotózásra?

Tippek, pózok, előkészületek, gyakorlatok, melyeket öröm megosztani a jövőbeni menyasszonyokkal 🙂 De a régiekkel is 🙂

Van néhány alapvető mozdulat, tipp, melyeket minden nőnek tudnia “kell“. Mindegy, hogy épp menyasszonyi ruhát visel, vagy sem. Tehát a cikk nemcsak menyasszonyoknak szól 🙂

Hol tartsd a menyasszonyi csokrot? Egy kerek menyasszonyi csokrot a legjobb a köldököd magasságában tartani. Ez nem túl magas, tehát kényelmes. És nem is alacsony, hogy úgy tűnjön nehéz táskát cipelsz. A könyök enyhe mértékű behajlításával elkerülöd a bőröd túlzott gyűrődését, az alkarok alatti “szárnyakat” (ha vannak). A karjaid nem nyomódnak rá a testedre, ezáltal nem fognak vastagabbnak látszódni. És egy bónusz: ha pocakosabb vagy, eltakarja azt 🙂

Csípőre tett kezek: Ha a fotósod azt kéri, hogy tedd csípőre a kezed, akkor a derekad vonalára gondol. Az ideális női testet néhány vonal megrajzolásával a mellek, a derék és a csípő vonalaiból állítanám össze. 90-60-90. Ugye ismerős?! A derékra (tehát nem a csípőre) tett kezek kihangsúlyozzák egy nő egyik legvonzóbb testrészét, mert a derék (ideális esetben) nem olyan széles mint a csípő. A csípő az emberi testen lentebb található mint a derék, ezáltal optikailag hosszabbnak fog tűnni a menyasszonyi ruha alsó része (vagy más öltözetben a lábak hossza), ha a kezedet a csípődre helyezed. Állj tükör elé és győződj meg róla magad!

Fejtartás: Nyújtsd előre az állkapcsodat és kismértékben told előre, picit nyújtsd meg a nyakad és ejtsd le a vállaidat.  Persze csak kisebb mértékben, nem észrevehetően, hogy nőiességed ezáltal csak hangsúlyt kapjon.

Lábak: ha a menyasszonyi ruhád abroncs nélküli, vagy rövidebb, vagy egyszerűen vendégként vagy jelen az esküvőn akár szoknyában, akár nadrágban, a fotóstól távolabb eső lábadra helyezd a testsúlyod, a közelebbi lábad térdben legyen kicsit behajlítva. Ez az egyszerű mozdulat (póz) szintén a nőiességedet hangsúlyozza.

Relax! Relax! Relax! Tudom könnyebb mondani, mint megtenni 🙂 Engedd el az arc- és vállaizmaidat, had pihenjenek. Ha feszült vagy, az meg fog látszódni minden egyes fotón és a nap végére túlságosan elfáradsz, a csontjaid sajogni fognak.

Mosolyogj! Mert a mosoly endorfint (vagyis boldogsághormont) termel és jobbá teszi az emberek életét. Ha rámosolyogsz valakire, vissza fog mosolyogni és remek mód a kapcsolatteremtésre! Az erőltetett mosoly viszont meglátszik a fotókon is. Ezért fotósként minden lehetőséget megragadok annak érdekében, hogy a fotóidon – még a beállított kreatív fotókon és a csoportképeken is – a mosolyod természetes legyen.
Nem kell mindig a kamerába nézni. A kreatív fotók készítése során nyilván instrukciókat kaptok a pózokat illetően. De ezek a felvételek akkor lesznek hitelesek, ha a boldog pillantásokat egymásnak tartogatjátok, nem pedig a kamerának 🙂

Pózolj! Lehet a fotósod néha olyan mozdulatokat fog kérni, melyek nem lesznek szimpatikusak elsőre. Lehet, hogy eltúlzottnak fogod érezni a mozdulatot, mert teljesen mást érzékelsz belőle, mint ami kívülről látszik. Nem baj ha kicsit zavarba jössz, vagy szégyellősebb leszel, nem baj ha kicsit kimozdulsz a komfortzónádból, hisz nem gyakorlott modellek vagytok, ezért a kamera előtt pózolni nem mindennapos dolog. Bízz a fotósodban!! Ne ess pánikba, ha a pózolás nem úgy megy, hogy jónak érezd, vagy a fotósod többször ismételteti veled. Neki is fontos, hogy elképesztően jó fotókat készíthessen Rólatok. Ha valamely póz, beállítás nagyon kényelmetlen számotokra, azt nem fogja erőltetni.
És a fotósoddal való összeszokásnak is van egy hatékony módja is. Az eljegyzési fotózáson jól felkészülhettek, mert Ti tudni fogjátok mire számíthattok majd a nagy napon (leginkább akkor fogtok rájönni, hogy az egész nem is olyan rossz, mint amilyennek képzeltétek), a fotósod pedig tudni fogja melyek a legjobb mozdulataitok, melyik a jó profilotok, mennyire lehet aktiválni benneteket a fotózás során. Az eljegyzési fotókat pedig felhasználhatjátok a meghívótokra, vagy a köszönőajándékokhoz.

Apropó! Van már esküvői fotósod? És a barátnődnek?

[Contact_Form_Builder id=”2″]

Nincsenek megjegyzések

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest