Rizsázás és egyéb nyalánkságok

Folytatom sorozatomat, melyet még januárban indítottam azzal a céllal, hogy kisebb-nagyobb dolgokban segítségükre lehessek azoknak, akik az esküvőjükre készülnek. Megosztom saját tapasztalataimat.

Az esküvőket számos hiedelem, babona, népi szokás kíséri. Sok szokás már annyira beépült a köztudatba, és jelen van a modern esküvőkön is, hogy természetesnek vesszük, nem is gondolkodunk el azon, vajon miért is történik. Az egyik ilyen a rizsszórás, mely Ázsiából származik és a termékenységhez vagy gazdagsághoz kapcsolódik. Hasonló jelképes üzenettel bír a rózsaszirom-szórás, illetve egyre divatosabb a buborékfújás is.

Ha fotós szemszögből nézzük, akkor igazán nagyon hatásos fotó csak megfelelő feltételek együttes teljesülésével érhető el. A fák lombjában elvesznek ezek az apró rizsszemek és rózsaszirmok, a világos háttérbe pedig általában beleolvadnak. Az igazán drámai hatást akkor érhetitek el, ha sötét, vagy homogén háttér előtt készülnek a felvételek. Nagyon jó, ha van aki segít a levezénylésben, hogy egyszerre kaphassátok a nyakatokba 🙂 JA! És legyen belőle jóóóó sok!

Beszéld meg az esküvőd szervezőjével, ceremóniamesterrel, és persze a fotóssal is, hogy hol legyen a rizs-, vagy sziromszórás. Légy körültekintő a polgármesteri hivatalokkal és az egyházi szertartás helyszínével is, ugyanis nem mindenhol engedélyezik a jókívánságok kinyilvánításának ezt a formáját! A rizs rengeteg galambot vonz, a galambok etetése pedig pénzbüntetést vonhat maga után.

[Contact_Form_Builder id=”2″]

Most már csak sok boldogságot kívánok és szebbnél szebb fotókat! Ugye szeretnéd ha a Tiétek lenne a legszebb esküvői fotósorozat? 🙂
További cikkeket, hasznos tanácsokat olvashatsz az esküvői fényekrőlaz esküvői helyszínekről.

Nincsenek megjegyzések

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest