mona

BEMUTATKOZÁS

AVAGY MONALÓG

Nem szeretném, ha bemutatkozásom vége monadráma, vagy monatonitás lenne. 🙂

Mona meghatározása: monamorf, beceneve: monacita

14 éves koromban tartottam legelőször fényképezőgépet a kezemben. Ekkor születtek meg legelső monakróm felvételeim (fekete-fehérben).  A fényképész iskola elvégzése során megismerkedtem a monakromatikus aberráció és a monakromatikus fénysugár  fogalmával. Első teleobjektívem vásárlásakor a felszerelésemet monapod-dal bővítettem, jelenleg pedig az esküvőfotózás és emberábrázolás monamánja vagyok. Monalista fényképsorozatok büszke tulajdonosa lehetek.

Szerencsémre nem élek monarchiában, de egyszer talán monapol helyzetem lesz az esküvő/fotózásban.

Nem vagyok monafób és monakromáziában szenvedő, nem hordok monakinit és monakulárt, emlékemre nem állítottak monalitot, viszont szeretem a monaplánokat és rendelkezem monagrammal. Mára már monamentális mennyiségű portfóliót készítettem ügyfeleimnek, partnereimnek, barátaimnak.

És bízom abban, hogy e bejegyzés következtében nem lesz monaklim! 🙂

Jóna! MoNapokat kívánok!

Mit jelent számomra a fotográfia? Nehéz a hatása alól szabadulni. A fényképezés több, mint egy kattintás. Tudni kell az emberekkel kapcsolatot teremteni. Általa megismerni színes egyéniségeket, érdekes helyeket… Megismerni Téged! Egy nagy családban érezni magad. Minden érzésünket közvetíteni tudjuk általa…. Nem cserélném semmire.
A fotózás megtanított a türelemre, a toleranciára, a nyugalmam megőrzésére. Megtanított arra, hogy jó másokra mosolyogni, mert mosollyal fogják viszonozni.
Amikor megszületik egy jó fotó, bizonyítani tudod azt, ami más számára lehetetlennek tűnik. Ez az érzés életre szóló ajándék mindkét félnek. Szeretem a hivatásom. Szeretek adni általa és szeretem azt az érzést, amit ezért cserébe kapok.
Pedig nehéz jó fotót készíteni. Meggyőződésem, hogy az időtálló esküvői fényképek titka a művészi, esztétikai és szakmai értékek együttes megteremtése.

Már óvodás koromban eldőlt, hogy mi lehetne belőlem, de a sors nem tette lehetővé, hogy képző-, vagy iparművész lehessen belőlem. Nem lettem grafikus, festő, textiltervező, belsőépítész, pedig életem során nagy szerepet töltött be a képzőművészet, a festés, rajzolás, a különféle technikák alkalmazása.
Amikor 14 évesen a kezembe került egy Szmena 8-as típusú orosz csoda, kevés fogalmam volt a fotózásról. A tudományba felnőtt fejjel vetettem bele magam az oktatás keretei között, még az analóg világban. Ekkor még hobbiként. Közben dolgoztam újságoknak, magazinoknak, stúdióban asszisztensként, fotóztam rengeteg koncerten és vállaltam néhány esküvőt is, de akkor még azt éreztem, hogy valami nincs rendben ezekkel a fotókkal, de nem tudtam megfogalmazni az okát. A képeimtől sokkal többet vártam… Aztán felhagytam az álmodozással.

Amikor az első digitális fényképezőgépemet vásároltam és ezzel együtt a digitális képkidolgozást is megtanultam, már tudtam, hogy az álmokat igenis valóra lehet váltani. Ma már mosolyogva tekintek vissza, de azt is tudom, hogy még nagy csaták várnak rám.
2006-2014 között a Magyar Esküvőfotós Szövetség egyik alapító tagjaként működtem, 2013 óta pedig a Szegedi Tudományegyetem JGYPK által akkreditált fotós képzés egyik oktatójaként tevékenykedem. Ma büszke vagyok arra, hogy Magyarország egyik élvonalbeli portré- és esküvőfotósaként, a hazai esküvőzés egyik prominens képviselőjeként tartanak számon.
2007-ben újraértékeltem az esküvőfotózást, amikoris két ember teljesen felforgatta, formálta és reformálta az egész műfajt. Egyikőjük weboldalát olvasod épp.
Azóta a számos stílusirányzat és a technikai fejlődés is erősen befolyásolta ezt a “szolgáltatást”. A fotóimmal mindig valami pluszt szeretnék adni és átadni. Ez az, ami évezredek óta változatlan: az emberi érzések, két ember egymás iránt érzett szerelme. Kattints ide! Megmutatom mire gondolok.

A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja, ám a szeretet minden mást pótol.” (P. Matteo)
Az emberek elfelejtik amit mondasz, és elfelejtik amit teszel. Az egyetlen dolog amire emlékezni fognak az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük.” (Maya Angelou)

Üdvözlettel: a fotósok  D. Mona,
esküvői fotóművész

Duna Televízió / Család-Barát magazin
TV 2 Mokka

life.hu magazin
Avea-minden ami esküvő

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT!

Szívesen elkészítem álmaid esküvői fotóit Budapesten, vagy vidéken, az év bármely napján. Kérj tőlem ajánlatot egyszerűen!

    Ne várd meg, míg mások esküvői dátumaival lesz tele a naptáram! Megkeresésedre 24 órán belül válaszolok.

    Pin It on Pinterest