boudoir

Boudoir fotózás

(nem csak nőknek!)

Mi is az a glamour és a boudoir?

Az előbbi angol eredetű szó. Egy olyan fényképészeti műfaj, amelynek célja a modell szépségének kiemelése, ragyogásának megmutatása. Ez a fotózás legtöbbször ruhában történik, de ettől még lehet kihívó, pikáns, vagy pajkos üzenete.
A boudoir szó francia eredetű, melynek jelentése kis női öltözőszoba. Az 1700-as évek társadalmában a középosztálynak ez egy gardrobe-ot, míg felsőbb körökben egy egész hálószobát jelentett. Ez utóbbi esetben a ház asszonya pihenni vonult vissza ide. Ez volt az a helyiség, ahol a hölgyek öltözködtek, szépítkeztek. Ahol lenge öltözetben fogadhatták azokat a látogatóikat, akikkel közelebbi kapcsolatban álltak. Ők elsősorban olyan hölgyek voltak, akikkel a titkaikat megosztották.

A boudoir szó hallatán parfüm illatot érzek az orromban. A szó összekapcsolódik a női szépséggel, ápoltsággal, eleganciával, a nő titokzatosságával, bájával, a csábítással, kacérsággal, a lágysággal. Esküvőfotósként sok hölggyel találkozom, akik bátortalanul állnak kamera elé, pedig mindez ott van bennük. Pózolni a kamera előtt- különösen a boudoir fotózás esetén – nem könnyű feladat. Ez egy intim és bizalmi helyzet, és a lámpalázat kevés fotós képes megfelelő mértékben feloldani.

Az ilyen fotók elkészítésének célja

Lehet egy gyönyörű ajándék kedvesednek, akár házasok vagytok már, akár nem. Lehet fiatalságod és szépséged megörökítése, vagy egyszerűen ?csak úgy?. Vagy mert szeretsz a kamerák előtt pózolni, vagy új kihívást tűztél ki magad elé. Önbizalomnövelő “receptként” is működik.

Férfiakról készült fotósorozat is lehet ízléses, lehet kedves ajándék, hosszú időre szóló emlék. Várom azon férfiak jelentkezését is, akik szeretnének magukról igazán igényes, kreatív fotókat, mellyel meglephetik kedvesüket, feleségüket, vagy épp párt keresnek maguknak.
Egy dolgot viszont tisztázzunk! Ez a fotózás nem azonos a felnőtt tartalmú fotózással! Az ilyen tartalmú levelek válasz nélkül törlésre kerülnek.

Vállalok páros boudoir, vagy erotikus fotózásokat is a jó ízlés határain belül.

Nézz meg egy kedvcsináló zenés összeállításomat!
Lélekerősítő, amellyel kiteljesedhetsz NŐ-i mivoltodban!
A boudoir fotógalériát itt találod: https://www.szalaymona.hu/portfolio_page/glamour-boudoir/
És láthatsz képeket a facebook-on is. Köszönöm, ha a követőmmé válsz!

Hogyan készülj egy ilyen fotózásra? 

Az legnagyobb titok Benned rejlik. Ha már foglalkoztál a gondolattal, netán erős az elhatározás benned, akkor itt a legjobb idő! Több éves tapasztalatomnak köszönhetően feloldom a gátlásaidat. Megszüntetem benned az érzést, mely szerint azt hiszed magadról, hogy nem tudsz pózolni. Szeretem bebizonyítani azt, amiről azt gondolod, hogy nem vagy rá képes. A partnereim hétköznapi lányok, menyasszonyok, feleségek, édesanyák. Van aki huszonéves, és vannak közöttük érett hölgyek is.
Van aki könnyes szemmel, van aki fülig érő mosollyal, legtöbbjük pedig csillogó szemmel konstatálja, hogy akár címlapra is kerülhetne a fotók által. Olvass bele a vendégkönyvembe!
(Szívesen osztanék meg még több fotót, a személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt ezt nem tehetem.)

Mivel készülj a fotózásra? 

Elsősorban szép fehérneműkkel, sejtelmes, nőies ruhadarabokkal, néhány vagányabb kiegészítővel, körömcipővel, bizsukkal, a kedvesed egyik kedvenc ruhadarabjával…  Megrendelés esetén részletesen tájékoztatlak, illetve szakmai segítségnyújtásra is számíthatsz! Az időtartam alatt lehetőséged lesz az átöltözésre is.

Hol zajlik a boudoir fotózás? 

A fotózás helyszíne elsősorban egy tágas, lakberendező által megálmodott, gyönyörűen berendezett fotóstúdió. De lehet az otthonod (barátod, barátnőd, ismerősöd otthona), vagy egy elegáns hotelszoba. Mindhárom megoldásnak meg van a maga előnye és hátránya.
Az otthonodban kevésbé leszel feszélyezett, több kelléket, több helyiséget tudunk használni, ezáltal személyre szóló portfóliót tudunk készíteni. Ám a lakás kialakítása, a berendezés és a fényviszonyok erősen befolyásolják annak alkalmasságát a boudoir fotózásra. A hotelszobában történő fotózás plusz költségekkel jár, bár erre kitaláltam egy frappáns megoldást 🙂

Az elkészült képekből ún. Fine art album, vagy fotókönyv tervezését és kivitelezését is vállalom, ami garantáltan örök emlék marad Rólad. A részletekért kattints ide!

Lepd meg kedvesedet vagy magadat egy glamour és/vagy boudour fotózással! 

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT!

Szívesen leszek partnered nőies, érzéki, kifinomult stílusú boudoir fotók elkészítésében. Számíthatsz a diszkréciómra minden tekintetben.  Tiszteletben tartom a személyiségi jogaidat és igyekszem az elképzeléseid megvalósításában is.
Keress bizalommal!

  Egy kis történelem, a boudoir eredete

  Azok a műalkotások, melyek a női testet lenge öltözetben, vagy ruha nélkül ábrázolták, sok-sok évszázadon keresztül jellemzően vallási vagy történelmi témákkal voltak kapcsolatosak, egészen a 18. századig. Ebben időszakban Franciaországban, XIV. Lajos udvarában élt Antoine Watteau, akinek festményein a vidámság, boldogság, felszabadultság, szórakozás a fő téma, nincs cselekmény. Watteau megváltoztatta a festészetet, melynek következtében a rokokó mesterei számára a mitológiai témája sok esetben csak ürügy volt a szép női akt megfestésére.

  A komoly témájú történelmi és vallási festményeket felváltották a könnyed, a magánéletet bemutató festmények. A boudoir jeles képviselője Fracois Boucher volt, Mme Pompadour kedveltje, aki műveinek témáit szintén csak ürügyként használta arra, hogy finoman erotikus képeit megfesthesse. Bár az erotica, a testiség évezredek óta foglalkoztatta az embereket, sokáig az intim magánélet felfedése, másokkal történő megosztása erkölcstelenségnek számított és tabu volt. Ha a XX. és XXI. századot nézzük… azt hiszem különösen ecsetelni nem kell, mennyire szabad világban élünk.

  ?Kedves Mona!

  Megnéztem a képeket, nagyon sok olyan találtam közöttük, ami tetszik, ami én vagyok.
  Érdekes saját magamat így viszontlátni a fotókon. Sok nőhöz hasonlóan én sem tartom magam szépnek. Viszont ezeken a fotókon egy kedves arcú nő mosolyog rám vissza.
  Köszönöm szépen Neked, hogy sikerült ezt kihoznod belőlem. Biztos vagyok benne, hogy a páromnak is nagy örömet fognak okozni.
  Nagyon örülök neki, hogy Téged választottalak, nem bántam meg egy pillanatig sem!
  Puszi, B?

  Pin It on Pinterest