family

Gyermek- és családfotózás

Avagy a Mosolygyárosokról

Imádom a gyermekeket. Büszke vagyok arra, hogy nagyon hamar megtalálom velük a közös nyelvet, rövid időn belül barátságot tudok velük kötni. Ez adottság? Nem tudom… Néha könnyű velük, néha nehezebb. De ők a legérzékenyebb lelkületű élőlények a világon, az ő antennáik pontosan jeleznek vissza az őszinte közeledésre.

Róluk a leghangulatosabb képek akkor születnek, ha nem feszélyezzük őket, nem erőltetjük rájuk a különféle beállításokat, pózokat. Egy kisgyermek igazi énjét akkor lehet visszaadni a fotókon, ha hagyjuk őket kibontakozni, ha egy kicsit rosszalkodhatnak, csintalankodhatnak, ha a fotózás során engedékenyebbek vagyunk velük. Emlékezz vissza a gyermekkorodra, milyen jó is volt kicsit bosszantani a szülőket! 🙂

Hogyan készülj a fotózásra?

Döntsd el, hogy milyen jellegű fotókat szeretnél róla! Kreatív fotókat, vagy inkább riportfotókat (más szóval életképeket, elkapott pillanatokat). Ennek megfelelően kell kiválasztani fotózáshoz a helyszínt is, de mindenképpen olyan környezetre gondolj, ahol gyermeked hamar fel tud oldódni. Lehet az egy izgalmas épület egy szépen ápolt közterület, egy játszótér, vízpart, az otthonod, a kerted, vagy egy szépen berendezett fotóstúdió. Ha többféle fotót szeretnél, készítsd össze előre azokat a ruhadarabokat, melyekbe szívesen öltözteted őt.

Kisebbek esetén fontos szempont, hogy mikor szokott étkezni, aludni. A fotózásra a legjobb a pihenés utáni időszak. Nagyobbaknál már lehet 1-2 öltözékkel is készülni. Az eddigi szakmai tapasztalatom szerint a lurkók életkortól függően átlagosan 1, max. 1,5 óra fotózást bírnak.
Megrendelés esetén részletesen tájékoztatlak!

További képek a weboldalamon és a facebook-on. Megtalálsz az instagramon is.

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT!

Írd meg, hogy hol szeretnéd a családi fotóitokat elkészíttetni! Lehet kültéren, stúdióban, vagy az otthonotokban is.

    Pin It on Pinterest