maternity

Kismama fotózás

Egy nő életének egyik legszebb időszaka, különösen az első gyermek születése előtt. Édesanyaként másképp látjuk a világot. Ebben a legboldogabb időszak a megörökítésében segítek Neked és kedvesednek a fotóimmal.

Újszülött fotózással kapcsolatos információkért görgess lejjebb!

Mikor jó fotózni?

A leglátványosabb fotókat a harmadik trimeszter idejének végén lehet készíteni. A szülést megelőző 3-4 héttel korábban a kismama arca a kisimult,  csillog a szeme a boldogságtól, ebben az időszakban még nincsenek nehézségek. Ezen kívül szívesen megörökítem a kismama pocakjának növekedését hónapról hónapra.

Hogyan és mivel készülj a pocak-fotózásra? 

A fő szempont a testi épséged megőrzése, a nyugalmad, kényelmed és komfortérzeted biztosítása. Ha többféle ruhában szeretnél kamerák elé állni, készülj az időjáráshoz mérten megfelelő ruházattal. Ezek legyenek kényelmesek, gyorsan cserélhetők.  A színek harmonizálásával növelhetjük a képek esztétikai értékét. Készülhetsz különféle kiegészítőkkel (szalagok, kedvenc virág, babakellékek, különböző gyermekholmik, vicces feliratú rugdalózók, a férjed holmijai közül néhány, stb). Erre szakosodott vállalkozások révén pedig bérelhetsz kifejezetten fotózásra tervezett ruhákat is .
Ne feledd! A fotózásból nem maradhat ki az Édesapa, a nagyobb testvér, esetleg a nagyszülők, a szintén várandós testvér, vagy a legjobb barátnő.

Hol zajlik a fotózás?

A helyszín lehet az otthonod, bármilyen kültéri helyszín, vagy egy tágas, szépen berendezett fotóstúdió.

Szülés fotózása?

Igen! Megtisztelő, ha jelen lehetek egy új élet kezdetekor. Idehaza még gyermekcipőben jár a szülés fotózása. Szerencsére mindig vannak bátor és ?bevállalós? kismamák, akik átérzik ennek a jelentőségét. Így tehát a pocakfotók folytatása lehet a szüléskor készült fotósorozat, mely egy időben születik meg gyermekeddel.
Az újszülött arca egy-másfél hét alatt teljesen átalakul. A szülés pillanatai olyan élményeket nyújtanak egy édesanya számára, amit nehéz szavakkal leírni. A fotók olyan örökké tartó élményeket idéznek majd fel. Az évek múltával pedig nagyon jó érzés lesz ezeket a fotókat újra és újra megnézni.
Ez egy nagyon intim szituáció, melyet nem mindenki képes megosztani egy idegennel. A fotókat mindenképpen a háttérből készítem, észrevétlenül dolgozom. Az ilyen fotózás elengedhetetlen feltétele a kórházzal, a szülész orvossal történő előzetes egyeztetés.

Fotóim a weboldalon és a facebookon!

newborn

Újszülött fotózás

Mi sem lehet kedvesebb emlék vagy ajándék, mint egy újszülöttről készített finom, puha és kreatív képsorozat.
Újszülöttek fotózásakor is a legfontosabb a baba biztonsága, testi épségének megőrzése, nyugalma.

Mikor jó a babafotózás? 

A baba 5-15 napos korában. Ekkor lehet a legkülönlegesebb és legnagyszerűbb emléket nyújtó fotókat elkészíteni. Ebben az időszakban a kisbaba bőre még ráncosodik, ami különlegessé teszi a képeiteket. Ilyenkor könnyebben felveszik azokat a pózokat, ahogyan édesanyjuk pocakjában elhelyezkedtek. Könnyebben lehet őket mozgatni az egyes beállításokhoz és nagyobb eséllyel meg is tartják azokat. Ilyenkor még annyira mélyen alszanak, hogy nehezebb őket álmukból felzavarni, mint akár 3 hetes korukban.
Vannak olyan édesanyák, akiknél az újszülöttel való ismerkedés hosszabb időt vesz igénybe. Nekik azt tanácsolom, hogy akkor keressenek fel, amikor teljesen biztosan érzik, hogy eljött az idő a fotózásra.

Ha valamilyen oknál fogva erről az időszakról lecsúsztál, akkor se csüggedj!

Az anya és gyermeke közötti kapcsolatot az élet végéig bármikor meg lehet örökíteni. Néhány fontosabb korszakot azért kiemelnék:
– a legcsodálatosabb időszak a gyermek 1-3 hónapos korában van,
– körülbelül fél éves korában már jól lehet vele kommunikálni, mosolyt lehet csalni az arcára, és biztonsággal emeli a fejét,
– korszakváltó pillanat, amikor önállóan járni tud.

Hajtogatós vs. bensőséges babaképek

Mindkettőnek megvan a maga szépsége és bája. A hajtogatós újszülött fotózás mindenképpen kicsivel több időt és energiát vesz igénybe, ezért magasabb a munkadíja. Ám igyekszem a bébik nyugalmát a lehető legjobban biztosítani a folyamat alatt. Nem használok túlzott mértékben kellékeket sem.
Abban az esetben, ha ez a stílus nem nyerte el a tetszésedet, közöttetek lévő láthatatlan szoros és bensőséges kapcsolatra koncentrálok.

Hogyan és mivel készülj az újszülött fotózásra? 

Készítsd elő a ruhadarabokat, kabalát, kendőt, sálakat, sapkákat, puha plédet, törülközőt, melyekben szeretnéd lefotóztatni gyermekedet. Különösen fontos, hogy a kiválasztott helyiség, megfelelő hőmérsékletű legyen a fotózás ideje alatt. Az újszülöttek testhőmérséklete sokkal hamarabb lehűl, mint a felnőtteké. Készülj fel a ?balesetek? megelőzésére, hisz egy újszülött nem tudja még előre jelezni egészségügyi szükségleteit. Érdemes a kezeidet megfelelően ápolni a fotózás előtt, mert készíteni fogok közeli és/vagy részletfelvételeket is.
A fotózáshoz biztosítok néhány apróbb fotózási kelléket, illetve a technikai eszközöket is. Lényeges, hogy rend legyen és tisztaság. Nélkülözhetetlen a megfelelő nagyságú helyiség is. A további részleteket megrendelés esetén egyeztetjük.

Hol készítjük a fotókat?

Újszülöttek esetében elsősorban az otthonod a legmegfelelőbb helyszín. Ott minden kéznél van, amire szükség lehet egy esetleges váratlan helyzetben. 1-2 hónapos, vagy fél éves korától már biztonsággal mehetünk berendezett stúdióba is, a későbbiekben pedig kültérre is.

Fotóim a weboldalon és a facebookon!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT!

Szívesen készítek meghitt, családias hangulatú pocak- és újszülött fotókat, melyek kifejezik az anya és gyermeke közötti szoros kapcsolatot. Keress bizalommal!

    Pin It on Pinterest