Valentin napi fotózás

Minden év februárjában milliók ünneplik a Valentin Napot, kedveskedünk ajándékkal, virággal, édességgel azoknak, akiket szeretünk.
De honnan ered ez az ünnep?

Egy legenda szerint Valentin (Szent Bálint) egy pap volt a III. században, Rómában II. Claudius császár uralkodása idején. A császár úgy gondolta, hogy erősebb hadsereget állíthat fel, ha a fiatal férfiak számára megtiltja a házasság intézményét. Valentin a törvényt nem tartotta igazságosnak és titokban házasította össze a fiatalokat és a katonákat is. Amikor II. Claudius ezt megtudta, Valentint bebörtönözte és halálra ítélte. Valentin  kivégzése előtt visszaadta látását börtönőre vak lányának és búcsúüzenetet küldött neki, melyet így irt alá: “a te Bálintod”.

eljegyzési-fotózás-Budapest-92823

Szent Bálint a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentje lett Franciaországban és Angliában. Magyarországon a Valentin napot nem sokkal több, mint húsz éve ünnepeljük. A szokást pedig némi üzleti célból Amerikából vettük át. Sok szerelmes fiú pedig ezen napon kéri meg kedvese kezét. 🙂 <3
Fotósként csajos, vagy páros fotózással tudom szebbé és emlékezetesebbé tenni számotokra ezt a napot.
Kattints ide!

[Contact_Form_Builder id=”2″]

Te milyen meglepetéssel készültél és milyen meglepetésben volt részed? Oszd meg velünk, ha ajándékod nagyon egyedi, nagyon ötletes!

Nincsenek megjegyzések

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest